Hsyk Üyelerinden Anıtkabir’e Ziyaret

Hsyk Üyelerinden Anıtkabir’e Ziyaret
Üyelik seçimlerinin ardından yeniden şekillenen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti. HSYK Genel Kurulu’nun ilk toplantısında üyelerin dairelere dağılımı, daire b...

Üyelik seçimlerinin ardından yeniden şekillenen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.

HSYK Genel Kurulu’nun ilk toplantısında üyelerin dairelere dağılımı, daire başkanları ve HSYK Başkanvekili seçiminin ardından üyeler Anıtkabir’i ziyaret etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK Başkanvekili ve 3. Daire Başkanı Metin Yandırmaz, 1. Daire Başkanı Halil Koç, 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz ile 29 üye, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunan Bakan Bozdağ ve beraberindeki HSYK üyeleri, Anıtkabir’in merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Misakı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir özel defterini imzalayan Bakan Bozdağ, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu olarak huzurunuzdayız. Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti niteliğinin güçlü bir şekilde varlığının sürdürülmesi, mülkün temeli olan adaletin bağımsız ve tarafsız şekilde tesis edilmesinin sağlanması temel görevimizdir. Bize tevdi edilen bu onurlu görevimizde, ’Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin devlet halinde varlığı kabul olunamaz’ sözünüz rehberimiz olacaktır. En derin şükranlarımızla huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.