Hukukçular, Savcı Kiraz’a Yönelik Saldırıyı Fethiye’de De Kınadı

Hukukçular, Savcı Kiraz’a Yönelik Saldırıyı Fethiye’de De Kınadı
Fethiye Adliyesi’nde görev yapan hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesini kınadı.İstanbul Adliyesi’nde teröristlerce rehin alınan ve operas...

Fethiye Adliyesi’nde görev yapan hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesini kınadı.

İstanbul Adliyesi’nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırı, Fethiye’deki hukukçular tarafından da protesto edildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Yılmaz, Savcı Kiraz ile 3 yıl birlikte görev yaptığını ve özel hayatta çok iyi bir dostluğu olduğunu anlattı.

"Şehitlik ancak böyle bir insana nasip olabilirdi" diyen Yılmaz, yargı teşkilatına yönelik bu mefhum saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade etti.

Başsavcı Ergül Yılmaz, saldırının özelde Savcı Kiraz’a yapıldığını, geniş perspektifte bakıldığında ise devlete, millete ve yargıya yapıldığını dile getirdi.

Yargının hakimiyle, savcısıyla ve avukatıyla bir bütün olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu: "Bizler burada hukuk çerçevesinde, vicdanımızla ve kanunlarla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bizim hiç kimseyle bir problemimiz yok. Ama görüyoruz ki, terör örgütü hedef belirlemekte sıkıntı çekmiyor. Nasıl ses getirebilirim, nasıl toplumda infial uyandırabilirim kaygısıyla hareket ediyor. Şehit savcımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum"

Fethiye Adalet Komisyonu ve Ağır ceza Mahkemesi Başkanı Ogün Ahmet Tepe ise, saldırının yargıya, devlete ve millete yapıldığını belirtti. Bu tür saldırıların görevlerini yapmaktan alıkoymayacağını kaydeden Tepe, aynı şekilde adalete bağlı kalarak görevlerini yerine getireceklerini vurguladı.

Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Ali Bergamalı da, hukuk ordusunun bir neferini kaybetmekle adaletin tecellisinin olduğu yerde kalmayacağını söyledi. Bergamalı, Şehit Savcı Kiraz’ın bıraktığı yerden hukukun üstünlüğü ve demokrasi sınırları içerisinde kalan mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HUKUKÇULAR, SAVCI KİRAZ'A YÖNELİK SALDIRIYI FETHİYE’DE DE KINADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.