Hükümlüler Seracılığa Başlıyor

Hükümlüler Seracılığa Başlıyor
Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bartın Açık Cezaevi’nde hükümlülere seracılık kursu verildi.Seracılık kursundan, örtüaltı domates yetiştiriciliği, sera kurulması, toprak hazır...

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bartın Açık Cezaevi’nde hükümlülere seracılık kursu verildi.

Seracılık kursundan, örtüaltı domates yetiştiriciliği, sera kurulması, toprak hazırlığı, tohum alımı ve fide yetiştirilmesi, serada dikim yerlerinin hazırlanması, fide dikilmesi, sera sulama, sistemleri, budama, ilaçlama, gübreleme, ipe alma, sulama ve diğer bakım işlemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat ve hasat sonrası işlemler gibi konular ele alındı. Kursta uygulamalı olarak 8’e 30 metre ebatlarında 240 metre kare alana sahip yüksek tünel seraya 500 adet domates ve hıyar fidesi dikildi. Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Gültekin Veren tarafından verilen kursa 15 hükümlü katıldı.

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bartın Açık Cezaevi’nde hükümlülere yönelik düzenlenen seracılık kursunun, 1 Ekim 2015 tarihinde sonra ereceği bildirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.