Hülya Koçyiğit Tekerlekli Sandalye İle Hasankeyf’i Gezdi

Hülya Koçyiğit Tekerlekli Sandalye İle Hasankeyf’i Gezdi
Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit 38.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Batman’a geldi. İstanbul’da kalça kemiğini zedeleyen Koçyiğit tekerlekli sandalye ile Batman’ın tarihi antik kenti olan Hasankeyf ilçesini gezdi.

- Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit 38.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Batman’a geldi. İstanbul’da kalça kemiğini zedeleyen Koçyiğit tekerlekli sandalye ile Batman’ın tarihi antik kenti olan Hasankeyf ilçesini gezdi.

38. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Batman Uluslararası film festivaline katılmak üzere Batman'a gelen sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, çözüm sürecine insanların giderek inandığını söyledi.

Sinema Genel Müdürlüğü ile Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Batman Uluslararası Film Festivaline katılmak üzere uçakla Batman'a gelen sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit ve sanatçı Selahattin Alpay havaalanında İl Kültür Müdürü İhsan Arslanlı tarafından karşılandı.

İstanbul'da hava limanında düşmesi nediniyle kalça kemiğini inciten Koçyiğit, ziyaretini tekerlekli sandalye yapmak zorunda kaldı. Antikkent Hasankeyf'e geçen Koçyiğit, Hasankeyf girişinde İlçe Kaymakamı Temel Ayça ve halkoyunları ekibi ile karşılandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koçyiğit, memleketin Bereketli topraklarına geldiğini ifade ederek, Batman halkının sinema ve sanata çok ilgi gösterdiğini belirtti.

2. Batman Uluslararası Film Festivali'nin 10 yıl aradan sonra tekrardan hayata geçiriliyor olmasının da çok önemli olduğunu vurgulayan Koçyiğit, çözüm sürecine de değinerek şunları söyledi: "Bugün giderek daha çok insan inanıyor. Geriye dönmek istemiyoruz. Bundan böyle barışı istiyoruz. Huzur istiyoruz. Kol kola birlikte kalkınmak istiyoruz. Kucaklaşmak, kavuşmak istiyoruz. Birbirimizi affetmek istiyoruz. Türkiye de bu hava hakim. Anaların ağlamasını istemiyoruz" dedi.

Koçyiğit Hasankeyf'te hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdikten Hasankeyf’in tarihi ile ilgili bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

HÜLYA KOÇYİĞİT TEKERLEKLİ SANDALYE İLE HASANKEYF’İ GEZDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.