Hunatçulara Kameralı Suçüstü

Hunatçulara Kameralı Suçüstü
Her yaz sezonunda Muğla’ya gelen yabancı turistler üzerinde yapılan şikayet anketlerinde ilk sırayı alan hanutçuluğa karşı Muğla polisi, geçen yaz sezonunda ilginç bir uygulamaya imza attı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yakaların

- Her yaz sezonunda Muğla’ya gelen yabancı turistler üzerinde yapılan şikayet anketlerinde ilk sırayı alan hanutçuluğa karşı Muğla polisi, geçen yaz sezonunda ilginç bir uygulamaya imza attı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yakalarına mini kamera takarak hanutçuluk yapan iş yerlerini tespit etti.

Muğla Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Muğla’da hanutçuluğu yüzde 80 oranında azalttıklarını açıkladı. Tipioğlu, “Yaz sezonunda bütün ilçelerimizde hanutuçluk ile ilgili uygulama yaptık. Sivil ekiplerimiz tarafından mini kameralar ile turisti rahatsız eden ve zorla iş yerlerine çekmeye çalışan işletmeler kamera ile tespit edildi. Yapılan uygulama sonunda Marmaris’te 68, Bodrum’da 53 ve Fethiye’de 25 işletme olmak üzere toplam 146 iş yeri uygulama sonunda üçer gün kapatma cezası aldı. Aynı suçu tekrar eden 16 müessese de 15’er gün kapatma cezası aldı. Sezon içinde bir müessesenin üç gün kapatılması o müessesenin ekonomik açıdan ciddi bir anlamda sekteye uğraması anlamına geliyor. Geçmiş yıllarda hanutçuluk yapan işletmelere sezon sonu kapatma cezası veriliyordu. Ama bu sezon hanutçuluk yapan işletmelere caydırıcılığın oluşması açısından üç iş günü kapatma cezası uygulandı. Muğla’da hanutçuluk çok ciddi oranda engellenmiştir. Elbette temennimiz tamamen bitmesi. Başta valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız ve Emniyet müdürlüğü personelinin ciddi çalışmaları sonucu özellikle Marmaris, Bodrum ve Fethiye’de yüzde 80 oranında azalmıştır. Aynı uygulamayı önümüzdeki ve gelecek sezonlarda da uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

HUNATÇULARA KAMERALI SUÇÜSTÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.