Hüseyın Arslan, Bulgarıstan’dan Döndü

Hüseyın Arslan, Bulgarıstan’dan Döndü
Taşköprü Belediyesi’nin Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi bünyesinde kabul edilen "Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Kapsamında Yerel Yönetimler Tarafından Kırsal Turizm Faaliyetleri için Me...

Taşköprü Belediyesi’nin Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi bünyesinde kabul edilen "Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Kapsamında Yerel Yönetimler Tarafından Kırsal Turizm Faaliyetleri için Mesleki Eğitim Programlarının Belirlenmesi" başlıklı projenin Bulgaristan’ın Sofya Kenti’nde yapılan 5. proje toplantısına katılan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü’ye döndü.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Sofya Dünya Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenen Kırsal Turizm Toplantısına Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Bulgaristan’daki ortaklarının yanı sıra Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ve Taşköprü Belediyesi Proje Koordinatörü Kazım Duman katıldı. Toplantının ilk günü proje ortağı olan Sofya Dünya Ekonomi Üniversitesi’nde ortakların proje başladıktan sonraki çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı. Projenin ana çıktısı olan ihtiyaç analizi çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapıldı. Yapılan bu çalışmaların bu proje kapsamında kurulan ruraltourism-vet internet sitesinden de duyurulacağı belirtildi.

Toplantının ikinci günü ise proje ortakları ile birlikte Sofya’ya bağlı Belçin Beldesi Belediye Başkanı ziyaret edilerek belediye tarafından restore dilemiş tarihi alanlar ve Kırsal Turizm faaliyetleri yapan işletmelere ziyaretlerde bulunuldu. Proje ortakları ve Belçin Belediye Başkanı ile birlikte karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Dünya’da artık insanların deniz turizminden ziyade kırsal turizme yöneldiğini yani alternatif turizm arayışlarında bulunulduğunu kaydetti.

Avrupa ülkelerinde Kırsal Turizm faaliyetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Arslan, son olarak ziyaret ettikleri Bulgaristan’da da bunu açık bir şekilde gördüklerini vurguladı. Avrupa ve dünyada kırsal turizm faaliyetlerinin bu denli artmasının ülkemiz kırsal turizm potansiyelini de çok yakından etkileyeceğini ve yatırımcıların bu faaliyetlere yöneleceğini gördüklerini ifade etti.

Arslan son olarak bu proje çıktılarının bu alanda yatırım yapacak girişimcilere rehber niteliği teşkil eden önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ARSLAN, BULGARİSTAN'DAN DÖNÜŞ YAPTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.