Hüseyin Erbay’ın 50. Sanat Yılı Gecesi Antalya’da Düzenlenecek

Hüseyin Erbay’ın 50. Sanat Yılı Gecesi Antalya’da Düzenlenecek
Eskişehirli Türk sanat müziği sanatçısı, bestekârı, hoca ve koro şefi Hüseyin Erbay’ın, “50. Sanat yılı” nedeni ile Antalya’ da bir gece düzenlenecek.22 Nisan 2015 tarihinde saat 20.00’da Antalya Mura...

Eskişehirli Türk sanat müziği sanatçısı, bestekârı, hoca ve koro şefi Hüseyin Erbay’ın, “50. Sanat yılı” nedeni ile Antalya’ da bir gece düzenlenecek.

22 Nisan 2015 tarihinde saat 20.00’da Antalya Muratpaşa Belediyesi Konser Salonunda gerçekleştirilecek gece ile ilgili açıklamada bulunan koronun basın sözcüsü Dilber Tekgöl, gerek Eskişehir içinden, gerekse Eskişehir dışından Erbay’a kutlama gecesi yapmak için amatör koroların adeta yarış içinde olduğunu söyledi. TRT korosunun dahi Hüseyin Erbay’a eşlik etmek istediğini aktaran Tekgöl, “Hocamızın birbirinden güzel, akıcı, romantik eserlerini Şef Fevzi Yalçın yönetimindeki koro ve solistler seslendirecek. Yazın 3 ay kadar Antalya’ da yaşayan ve sanatseverler tarafından sevilen hocamız adına düzenlenen bu gecede, Antalyalı sanatseverlerin salonu dolduracaklarına inanıyoruz. Ayrıca, Eskişehir koromuzdan da birçok arkadaşımız Antalya’ya giderek, hocamızı yalnız bırakmayacaklar” dedi.

Eskişehir’den sonra en çok sevdiği şehrin Antalya olduğunu ifade eden Hüseyin Ersoy ise, Antalya’da yaşayan tüm hemşehrilerini konsere beklediğini söyledi. Senenin 3-4 ayını Antalya’da geçirdiğini aktaran Ersoy, burada 20’ye yakın beste yaptığını vurguladı. Ersoy, “Antalya’da 20’ye yakın beste yaptım. Bunların hemen hemen hepsi TRT Repertuvar Kurulundan geçti. Üç tanesi ile beste yarışmalarında derece aldım. Antalya’ da birçok öğrencim var. Yazın onlara musikimiz açısından faydalı olmaya çalışıyorum. Antalya’ da çok seviliyor ve çok takdir ediliyorum. Eskişehir’i sanat açısından Antalya gibi bir yerde bir daha temsil edeceğim için çok mutlu ve gururluyum. Bu geceyi tertip edenlere, hizmeti geçenler ve beni yalnız bırakmayarak Eskişehir’den Antalya’ ya teşrif eden koro öğrencilerime ve tabii salonu dolduracak olan tüm sanatseverlere şimdiden sonsuz teşekkür ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

HALK EĞİTİM MERKEZİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU HOCA VE ŞEFİ HÜSEYİN ERBAY’IN, “50. SANAT YILI” NEDENİ İLE ANTALYA’ DA BİR GECE DÜZENLENECEK.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.