HUZUR ORTAMI MİDYAT'TA TURİZMİ CANLANDIRDI

HUZUR ORTAMI MİDYAT'TA TURİZMİ CANLANDIRDI
Mardin'in adeta açık hava müzesi konumundaki Midyat ilçesi, güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla tesis edilen huzur iklimini fırsat bilerek ilçeyi ziyaret eden çok sayıda yerli turiste ev sahipliği yapıyor

Yerleşim yerlerinin, saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK mensuplarından, düzenlenen müşterek operasyonlarla temizlenmesinin ardından tesis edilen huzur ve güven ortamı, sosyal yaşam, ekonomi ve turizm gibi pek çok alanda olumlu yansımalarını gösterdi.

Mardin'in, adeta açık hava müzesi konumundaki Midyat ilçesi, bu huzur iklimini fırsat bilerek ilçeyi ziyaret eden çok sayıda yerli turiste ev sahipliği yapıyor.

Ziyaretçiler, ilçenin tarihi taş evlerini, hanlarını, camilerini, kiliselerini ve manastırlarını gezme, bölge kültürünü ve tarihini yakından tanıma fırsatı buluyor.

Midyat Gümüşçüler Çarşısı'nda başlayan gezi, Mor Gabriel Manastırı, Konukevi, Gelüşkehanı, Mor Barsom Kilisesi, Cevat Paşa Cami, Estel Kent Müzesi ve tarihi sokaklara gerçekleştiren ziyaret ile tamamlanıyor.

İstanbul'dan 2 otobüs üniversite öğrencisi geldi

İstanbul'da, "Doğa ve Kültür Gezileri Projesi" kapsamında çeşitli üniversitelerde okuyan 125 öğrenci iki otobüsle ilçeye geldi.

Grup adına açıklama yapan Merve Güngör Aslan, uzun bir yolculuğun ardından Mardin ve tarihi Midyat ilçesine geldiklerini söyledi.

Amaçlarının kenti hem tarihi hem de kültürel yönden tanımak olduğunu belirten Aslan, geziden çok memnun kaldıklarını, yeniden gelmek istediklerini aktardı.

Seher Çelik Kaya da çok keyifli anlar yaşadıklarını, herkese bu gezileri tavsiye ettiklerini dile getirdi.

 

 

HUZUR ORTAMI MİDYAT'TA TURİZMİ CANLANDIRDI

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.