İbb’den ‘Hizmet Binası’ Açıklaması

İbb’den ‘Hizmet Binası’ Açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Seyrantepe’de yeni bir hizmet binası inşa edileceği yönündeki haberlere yanıt verdi. Tüm birimleri bir araya toplayacak hizmet binası için taslak proje hazırlandığı ancak uygulamaya konulmadığı belirtildi.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Seyrantepe’de yeni bir hizmet binası inşa edileceği yönündeki haberlere yanıt verdi. Tüm birimleri bir araya toplayacak hizmet binası için taslak proje hazırlandığı ancak uygulamaya konulmadığı belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Belediye bünyesinde yaklaşık 70 bin personel çalışmaktadır. Bu sebeple İstanbul’un farklı noktalarına dağılmış bulunan tüm personelin tek çatı altında toplanması halinde işletme giderleri açısından ciddi bir tasarruf sağlanıp sağlanmayacağına ilişkin bir ar-ge çalışması yapılmıştır. Bu doğrultuda tüm birimleri tek çatı altında toplayabilecek nitelikte bir hizmet binası için taslak proje hazırlanmış olmakla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yarım ada içinde kalmasının daha doğru olacağı değerlendirilmiş ve Yeni Hizmet Binası Projesi uygulamaya konulmamıştır. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Saraçhane’de bulunan mevcut binasında hizmet vermeye devam edecektir. Böylelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Seyrantepe’de yeni bir hizmet binası yapılacağı yolundaki haber gerçek değildir” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.