İç Güvenlik Paketi Görüşülemedi

İç Güvenlik Paketi Görüşülemedi
TBMM Genel Kurulunda devam eden İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde, muhalefet partilerin itirazlarını dikkate alan Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’nun görüşmelerin devam etmemesinin daha uygun olacağı...

TBMM Genel Kurulunda devam eden İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde, muhalefet partilerin itirazlarını dikkate alan Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’nun görüşmelerin devam etmemesinin daha uygun olacağı yönünde tutum gösterdi. Tasarının görüşmelerini başlatan Mumcu, bir önergeyi işleme aldıktan sonra Genel Kurulu kapattı.

Muhalefet milletvekillerinin İç Güvenlik Paketinin ilk 3 maddesinin içtüzük ve anayasaya aykırı görüşüldüğü itirazı üzerine oturama ara veren Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, oturumu tekrar açtığında Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştüğünü söyleyerek, “Yarın saat 10.30’da divanı toplayacağız ve bu konuda izlenecek yol konusunda bir karara varacağız. Görüşmelerimize şimdi devam edeceğiz” diye konuştu.

Güldal Mumcu’nun görüşmelere devam edilmesi kararına karşın HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken usul tartışması açtı. Usul tartışması sonrasında Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, “Tutumum hakkında yapılan görüşmeler sonucunda, görüşmelerin devam edilmesi konusundaki tutumumu değiştirdim, görüşmelerin devam etmemesinin daha uygun olacağını, Meclisin daha sağlıklı, gerginlikten uzak, müzakere bilincine daha yakın bir şekilde devam edileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Oturuma verilen aradan sonra, tasarının görüşülmemesi konusundaki tutumunda bir değişiklik olmadığını belirten Güldal Mumcu, ancak, bir önceki oturumunda komisyon ve hükümetin yerinde olduğunu tespit ettiği için tasarının görüşmelerine devam edileceğini söyleyerek 34. maddeden başlamak üzere tasarının görüşmelerini başlattı. Tasarının 34. maddesi üzerindeki bir önergenin görüşülmesinden sonra Başkanvekili Mumcu Genel Kurulu kapattı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.