İdil Biret, Genç Yeteneklerle Çalışmalara Başladı

İdil Biret, Genç Yeteneklerle Çalışmalara Başladı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret, genç yeteneklerle birlikte 8 Eylül'de Cunda Adası Alibey Kültür Merkezi'nde dev bir konserle müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

- Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret, genç yeteneklerle birlikte 8 Eylül'de Cunda Adası Alibey Kültür Merkezi'nde dev bir konserle müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Banvit'in katkılarıyla, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AIMA) 9 Eylül’e kadar ünlü piyanist İdil Biret tarafından Piyano Masterclass dersleri verilmeye başlandı. 8 Eylül'de genç yeteneklerin İdil Biret ile birlikte Cunda Adası Alibey Kültür Merkezi'nde saat 20.30'da verecekleri dev bir konserle müzik severlerle buluşacağı öğrenilirken, 6 erkek, 6 bayan olmak üzere 12 öğrencinin dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’ten aldıkları mastercalaslarda son derece başarılı performanslar göstermeleri ise dikkatlerden kaçmıyor.

Bu yılki Masterclass'ın konusu ise Klasik Batı müziğinin devleri J.S. Bach ve Chopin'in eserleri olduğu kaydedilirken, 2 öğrencinin yurt dışından, 10 öğrencinin ise Türkiye’deki çeşitli üniversitelerin konservatuvar bölümlerinden çalışmalara katıldıkları bildirildi Uluslararası sanatçıların ders verdiği uzmanlık kurslarına (Masterclass) devam etme imkânı veren Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AIMA) 2 Ağustos-9 Eylül 2013 tarihleri arasında ünlü piyanist İdil Biret'le çalışan genç yeteneklerin, 8 Eylül'de de dev sanatçıyla birlikte, Ayvalık Belediyesi’ne ait Cunda Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Konserin sonunda İdil Biret ise seçtiği en güzel eserleri sevenleri için yorumlayacak.

PROF ALİ MEMNUN

Müzikle uğraşan her çocuk ve gencin gelişmesine, ilerlemesine yardımcı olmak amacı ve misyonu ile kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) deneyimini bugüne kadar 582 genç müzisyene eğitim veren AIMA ve Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (AKSV) kurucusu Prof. Filiz Ali; "Ayvalık Cunda Adası'nın zeytinlikleriyle denizi arasında kalmış iki taş evde başladığımız "Ayvalık Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Uzmanlık Kursu" aradan geçen süre içinde büyüdü, zamana yayıldı ve AIMA'ya dönüştü. Sonunda da 2011 yılında AKSV kuruldu. AIMA 2013 yılında 15'inci yılını kutladı. Bugüne kadar bize destek olan tüm sanatseverlere, hayatını müziğe adamış gençlere katkıda bulunan, bulunacak olan herkese ve Banvit'e teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

İDİL BİRET, GENÇ YETENEKLERLE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.