İdil’deki Kavganın Ardından Dpb’den Basın Açıklaması

İdil’deki Kavganın Ardından Dpb’den Basın Açıklaması
Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HÜR PAR üyeleri ile HDP üyeleri arasında çıkan kavga ve 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yapan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Asl...

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HÜR PAR üyeleri ile HDP üyeleri arasında çıkan kavga ve 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yapan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, olayın daha önce tasarlanmış bir provokasyon sonucu meydana geldiğini ileri sürdü.

Aslan, HDP ve DBP’lilere soğukkanlığı olmaları yönünde çağrıda bulundu. HDP ilçe binasında yapılan toplantıya, Aslan’ın yanı sıra HDP’liler, İHD yöneticisi Yusuf Vesek ve İdil eski Belediye Başkanı Resul Sadak katıldı. Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, yaşanan olaya ilişkin üzüntü duyduklarını ifade ederek, iki gündür köy ziyaretleri yaptıklarını hatırlattı. Aslan, öğle saatlerine doğru kalabalık bir araç konvoyuyla ilçeye bağlı Kozluca köyüne gittiklerini ve seçmenlerinin de araç konvoyunu sevgi gösterileriyle karşıladığını söyledi. Daha sonra köyden iki kişinin yanlarına gelerek köyü terk etmelerini istediğini ifade eden Aslan, "Biz bir provokasyonun hazırlanmış olabileceği ihtimali üzerine uzun uğraşlar sonucu arkadaşlarımızı araçlarına bindirdik ve köyden ayrılmaya başladık. Konvoyumuzun çoğu köyden çıktığı sırada Hür Dava Partisi üyesi oldukları belirlenen birkaç kişi rastgele araçlarımıza ve köydekilere saldırmaya başladı. Olayın meydana geliş biçimi ve tanık olduğumuz saldırı bir provokasyonun olduğunu gözler önüne serdi" şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda halka sağduyu çağrısı yapan Aslan, "Ne olursa olsun halkımız soğukkanlı olmalı ve provokasyon girişimlerine yol vermemelidir" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.