İftaiye Ekiplerini Çilingire Çevirdiler

İftaiye Ekiplerini Çilingire Çevirdiler
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, çağrı merkezine gelen 9 bin ihbarın bin 600’ünün kapı açma ihbarı olduğunu ve bunun itfaiye ekiplerine büyük zaman kaybı yaşattığını, bu nedenle ücretsiz olan kapı açma hizmetinin yakın zaman

- Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, çağrı merkezine gelen 9 bin ihbarın bin 600’ünün kapı açma ihbarı olduğunu ve bunun itfaiye ekiplerine büyük zaman kaybı yaşattığını, bu nedenle ücretsiz olan kapı açma hizmetinin yakın zamanda ücretli olması konusunun meclise sunulacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, Bütünşehir Yasası'nı itfaiyecilik hizmetleri açısından değerlendirdi. 19 ilçesi bulunan Antalya’da Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar eşit şekilde hizmet vermek için istasyonları revize ettiklerini belirten Kısa, 19 ilçede Alo 110 ihbar hattına gelen her türlü ihbara kısa sürede müdahale ettiklerini vurguladı.

Daha hızlı hizmet vermek adına yeni araç ve ekipman almayı düşündüklerini belirten Kısa, "İtfaiye olarak Gazipaşa’dan Kaş’a kadar oluşabilecek her türlü göreve müdahale ediyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlanan ilçelerdeki ekipleri güçlendirdik. 19 ilçede 35 aktif istasyonumuz 600 personel ve 172 araçla görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Alan açısından bakıldığında İstanbul 5 bin kilometrekarelik bir alana sahip ama Antalya alan ölçeğinde 21 bin kilometrekarelik bir alana sahiptir. Bu nedenle yeni araçlar ve ekipmanlar almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Güncel verilere göre Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’ne son 9 ayda 9 binden fazla ihbarın geldiğini belirten Kısa, "Verilere göre bize gelen çağrıların yüzde 90’ına 8 dakika içerisinde müdahale ediyoruz ama bu verileri kendi açımızdan yeterli bulmuyoruz" dedi.

Antalya’da itfaiye ekiplerinin kontrolsüz araç parkları nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını da belirten Kısa, sürücülerden destek isteyerek şöyle konuştu:

"Antalya’da çarpık kentleşmenin yanı sıra görevimizi zorlaştıran en büyük unsurlardan birisi kontrolsüz araç parkları. Bilinçsiz araç parkları mevcut. Bu yüzden ulaşamadığımız yerler oluyor. Bu konuda sürücülerden destek bekliyoruz. Sadece yangına müdahale etmiyoruz. Arama kurtarma, falezlerdeki düşme olayları, kapı açma gibi olaylara da müdahale ediyoruz."

"KAPI AÇMA ÜCRETLENDİRİLECEK"

Yakın zamanda Antalya Büyükşehir Belediyesi meclis gündemine sunmaya hazırlandıkları bir konu hakkında da bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, Antalya’da vatandaşların çok basit kapı açma olaylarına dahi itfaiyeyi meşgul ettiğinden yakındı. Kapı açma olaylarını da önemseyerek hazırlıklı gidildiğini belirten Kısa, o anda başka yerde büyük bir yangın çıktığında zamanlama konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Buna bir çözüm yolu olarak ücretlendirmeyi düşündüklerini belirten Kısa, "Antalya İtfaiyesi'ne gelen 9 bin ihbarın bin 600’ü kapı açmayla ilgili. Bu nedenle kapı açma görevlerini ücretlendirmeyi düşünüyoruz. Yakın zamanda meclise sunmayı planlıyoruz çünkü kapı açma görevleri yangına ve diğer olaylara müdahale etme konusunda bize zaman kaybı olabiliyor" ifadelerini kullandı.

İFTAİYE EKİPLERİNİ ÇİLİNGİRE ÇEVİRDİLER

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.