İftar Coşkusu Statlara Taştı

İftar Coşkusu Statlara Taştı
Ramazan’ı Şerif’te birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını kentin her noktasına ulaştıran Onikişubat Belediyesi, Batıpark Stadında yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği ikram etti.

Ramazan’ı Şerif’te birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını kentin her noktasına ulaştıran Onikişubat Belediyesi, Batıpark Stadında yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği ikram etti.

Onikişubat Belediyesinin semt iftarları, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in, doğup büyüdüğü yer olan Mağralı Mahallesiyle sürdü. Kahramanmaraş tarihinde bir ilk olan iftar programı, yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla Batıpark Stadında gerçekleştirildi.

Ramazan ayı iftar programlarına farklı bir boyut kazandıran Onikişubat Belediyesi, çadırlar yerine her gün farklı bir mahallesinde vatandaşlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Dün akşam gerçekleştirilen iftar programında da Başkan Mahçiçek’in mahallesi olan Mağralı’da, devlet ve halk buluşması sağlandı.

dsc_3134.jpg

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Nihan Büyükdereli ve Burhanettin Türkkahraman ile yaklaşık 4 bin vatandaş katıldı.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher’in yaptığı duayla iftarını yapan semt sakinleri unutulmaz bir gece yaşadı. Programda konuşan Belediye Başkanı Mahçiçek, iftarda kendileriyle birlikte sofralarını paylaşan Mağralı Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek, “biz bir aileyiz” mesajı verdi. İftar programına katkı sağlayan hayırsever işadamı Alişan Arıkan’a teşekkür eden Mahçiçek, Ramazan ayı sonuna dek 70 bin vatandaşa ulaşacaklarını söyledi.

dsc_3046.jpg

Ramazan-ı Şerif’in bir diğer adının paylaşmak olduğunu belirten Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Paylaşmak Ramazanın en güzel yönlerinden birisi.  Gördüğünüz gibi insanlarımız da aynı güzellikte ve coşkuyla bizlere sarılıyor. Ramazanın güzelliğini hep birlikte paylaşıyoruz. Bu güzel bir şey. Bildiğiniz gibi Onikişubat Belediyemiz bu sene farklı bir uygulama başlattı. Çadırlarda değil, meydanlarda halkıyla beraber, paylaşarak, bütünleşerek bir ramazan idrak etmeye çalışıyoruz. Çok da güzel katılımlar oluyor. Bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum. Ramazan sonuna dek inşallah 70 bin insanımızla buluşmuş olacağız. Ben bizimle sofralarını paylaşan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, böylesine güzel etkinliklerde buluşmaya devam etmemizi temenni ediyorum.”

Tasavvuf müziği konseri, orta oyunları ve illüzyon gösterileri ile devam eden program Mağralı Mahallesi sakinlerine unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı.

img_4857.jpgimg_4835.jpgdsc_3086.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.