Iğdır’da Kaloriferleri Doğru Yakma Teknikleri Eğitimi

Iğdır’da Kaloriferleri Doğru Yakma Teknikleri Eğitimi
Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce, hava kirliliğinin önlemesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, iş yerleri ve binalarda çalışan kalorifercilere doğru kalorifer yakma teknikleri eğitimi verildi.

- Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce, hava kirliliğinin önlemesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, iş yerleri ve binalarda çalışan kalorifercilere doğru kalorifer yakma teknikleri eğitimi verildi.

Hava kirliliğinin kontrolü amacıyla yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Şube Müdürü Zehra Arat, yüksek dağların kentin çevresini kapladığını, bu nedenle hava sirkülasyonun olmadığını ve hava kirliliğinin asıl etkeninin bu olduğunu söyledi. Arat, “Çukurda kalan ilimizi yukarıya taşımamız, rüzgar hızı ve yağış oranını veya hava sıcaklığını arttırmamız mümkün değildir. Ancak değiştirebileceğimiz unsurlar vardır. Kaliteli yakıt kullanımı, baca temizliğinin düzenli yaptırılması, kazan ve boruların temizliğinin yapılması, doğru ve güvenli kalorifer yakımı, kalorifer kazanlarında kömür torbası, plastik, araba lastiği maddelerin tutuşturucu olarak kullanılmaması, il müdürlüğümüzce mahallelere göre belirlenen saatlerde ilk ateşlemenin yapılması gibi basit kurallara uyularak hem yakıttan tasarruf edilebilir hem de hava kirliliği önlenebilir. Her gün zehir solumak yerine daha temiz hava solumak, çocuklarımızın, hasta ve yaşlılarımızın sağlığını tehdit eden kirliliği ortadan kaldırmak için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Burada en büyük sorumluluk ve görev kalorifercilere düşmektedir. İl müdürlüğü olarak kalorifer yakarken doğru tekniklerin uygulanması hususunda kanuni zorunlulukların yerine getirilmesini sağlamakla mükellefiz, ama aynı zamanda vatandaş olarak sizlerden ricamız biraz gayret sarf etmenizdir. Havamızı sizlere emanet ediyor, çalışmalarınızda kolaylık diliyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Iğdır Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kıran, kalorifer kazanlarının bakım ve kullanımı, verimli yakma teknikleri, yakıttan tasarruf için uygulanması gereken yöntemler gibi konuları sunum eşliğinde anlattı.

IĞDIR’DA KALORİFERLERİ DOĞRU YAKMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.