Iğdır’da Karayoluna Ceylanlar İçin Uyarı Tabelası

Iğdır’da Karayoluna Ceylanlar İçin Uyarı Tabelası
Iğdır’da, Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğünce Ağrı Dağı’na bırakılan 51 ceylan için kara yollarına uyarı tabelası bırakıldı.

- Iğdır’da, Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğünce Ağrı Dağı’na bırakılan 51 ceylan için kara yollarına uyarı tabelası bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Doğaya Yaban Hayvanı yerleştirme projesi kapsamında getirilen Ağrı Dağı’na salınan 51 adet ceylan için bölgedeki karayollarına uyarı tabelası bırakıldı.

Konu hakkında bilgi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, doğaya salınan ceylanlardan bazıları yakın köylerin arazilerinde ve Iğdır Nahcivan karayolu üzerinde görülmekte olduğunu ifade ederek, bu kapsamda karayoluna uyarı tabelası bıraktıklarını söyledi.

Doğaya bırakılan ceylanların yöre halkı ve köylü vatandaşları tarafından korunması gerektiğine dikkat çeken Türkoğlu, “Bu ceylanların, karayolu üzerinde görülmesi halinde araç sürücülerimizin dikkatli olması çarpma ya da yaralanma olmaması için ceylanların bulundukları alandaki trafik levhalarına dikkat etmesi gerekmektedir. Herhangi olumsuz durumda da en yakın emniyet birimlerine, Aralık İlçe Jandarma Komutanlığına, Dil Ucu Gümrük Müdürlüğüne, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğüne haber vermelerin hususunda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ederim” dedi.

IĞDIR’DA KARAYOLUNA CEYLANLAR İÇİN UYARI TABELASI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.