İhh Dünya Yetimler Günü’nü Kutluyor

İhh Dünya Yetimler Günü’nü Kutluyor
İHH Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ, İHH olarak Ramazan ayında yoğun ve aktif bir şekilde sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok bölgesinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.İHH Genel Başk...

İHH Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ, İHH olarak Ramazan ayında yoğun ve aktif bir şekilde sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok bölgesinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ, yaptığı açıklamada, “Bu çerçevede dünyada 96 ülke ve bölgede, Türkiye’de de 79 ilimizde şuan gerek kumanya, gerekse ihtiyaç sahibi ailelere iftar faaliyetleri devam ediyor. Ramazan ayını daha özel kılan ise her yıl Ramazan ayının 15’inin ‘Dünya Yetimler Günü’ olarak kutlanmaya başlanmış olması” dedi.

Dünya Yetimler Günü’nün ilk defa geçen yıl kutlanmaya başlandığını anlatan Dağ, “Bu yüzden bu gün fazla bilinmiyor. Bu yıl hazırlıkları daha yoğun kapsamda kutlanacak. Dünyanın en az 20-30 bölgesinden yetimlerimiz Türkiye’ye geldi. Yarın İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısıyla birlikte hem yetimler gününü kutlayacaklar, hem de mesajlarını verecekler. Böylece Türkiye’de ve dünyada yetim bilincinin artması konusunda duygularını paylaşmış olacaklar. Bu noktada dünyadaki yetimler bir yerde toplansalar dünyanın en kalabalık 7. ülkesi olacak. Çünkü dünyada 250 milyon yetim var. Bunların sadece 8 milyonu bakılabilecek kurumlarda yaşıyor. Geri kalan kısımlar ya çeşitli akrabalarının ya da çok farklı koşullarda yaşamını devam ettiriyor. Dünya Yetimler Günü insanlara yetimlerin durumunu anlatmak ve bir bilinç oluşturmak için ihdas edildi. İslam İşbirliği Teşkilatı karar aldı. Bu gün sadece Türkiye’ye özgü bir şey değil. Bütün İslam ülkelerinde kutlanıyor. Hatta bu günün Birleşmiş Milletler tarafından tanınması için çalışmalar başladı” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.