İhh’dan İhtiyaç Sahiplerine Yardım

İhh’dan İhtiyaç Sahiplerine Yardım
Bilecik’te İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), çok kısa sürede kurulmasına rağmen yardım faaliyetleri devam ediyor.Bilecik Belediyesi Sosyal Tesis ve Çay Bahçesi önünde kurdukları pre...

Bilecik’te İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), çok kısa sürede kurulmasına rağmen yardım faaliyetleri devam ediyor.

Bilecik Belediyesi Sosyal Tesis ve Çay Bahçesi önünde kurdukları prefabrik stant ile Ramazan ayı boyunca Bilecik’te ihtiyaç sahiplerine yardım topladıklarını belirten İHH Bilecik Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım, “Yaptığımız faaliyetler bir gönüllülük faaliyetleridir. Yardıma muhtaç insanlara el uzatmak, onlarla aynı sofraya oturmak, yetimlerin başlarını okşayıp onların gözlerine bakmak ve gönül kapılarına girmek ancak gönüllü kardeşlerimizin ihsanlarıyla ve teşebbüsleriyle oluyor. İHH Bilecik olarak Ramazan ayı boyunca çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye ulaştık. Bu ailelerimize İHH İnsani Yardım Vakfından gelen Ramazan kumanyalarımızı peyderpey dağıtıyoruz. Ayrıca Sağlık Sen Bilecik Şubesi bizlerde sizlerin eliyle Ramazan kumanyası dağıtmak istiyoruz dediler. Allah razı olsun, bedellerini ödedikleri Ramazan Kumanyalarını birlikte hazırladık ve dağıttık” dedi.

“TÜM BİLECİKLİ KARDEŞLERİMİZ STANTIMIZA BUYURSUNLAR GELSİNLER”

İHH Bilecik Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım, İHH Genel Merkezlerinin derneğine bir stant gönderdiğini ve bu stantta yardım topladıklarını belirterek, şöyle devam etti.

“Proje faaliyetlerimiz ve diğer hayır çalışmalarımız hakkında bir stant faaliyetine başlıyoruz. Standımızın yer tahsisi Belediyeden aldığımız izinle Halk Bank’ın karşısında, Belediye Parkı’nın önündeki kaldırımlarda yapıldı. Tüm Bilecikli kardeşlerimiz buyursunlar gelsinler, bizleri yalnız bırakmasınlar. Ramazan ayı içerisinde bazı yetim ailelerimizle buluştuk. İmkanlarımız ölçüsünde nakdi yardımlar da yaptık. Yetim çocuklar bizlerin önceliği, bizler bir yetim Peygamberin ümmeti olmakla gurur duyarken diğer taraftan yetimleri bir kenara itemeyiz, görmezden gelemeyiz.”

“ON BİNLERCE YETİM ÇOCUĞUN HER AY DÜZENLİ OLARAK AYNİ VE NAKDİ YARDIMLARLA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR”

Yıldırım konuşmasının sonunda, Türkiye’deki ve tüm dünyadaki on binlerce yetim çocuğun her ay düzenli olarak ayni ve nakdi yardımlarla ayakta durmaya çalıştığını belirterek, ”Rabbimiz bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir diyor. Bizler İHH’nın iyilik her zaman her yerde hareketine bu cihette insanlık boyutuyla bakıyoruz. Üniversite öğrencilerimizle derneğimizde iftar sofrasına oturuyoruz. Dünyanın her yerinden ümmetin tüm renkleri bir sofrada bir arada. Bu duygunun tarifi yok sadece yaşanır. Sağ olsunlar duyarlı esnafımız, memurumuz, vatandaşımız bizim iyilik hareketimize sahip çıkıyor. Onların desteği bu iyilik hareketinin devamlılığı için çok önemli. Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği olarak geçtiğimiz günlerde Dr. Ali Kaya kardeşimizi Afrika kıtasındaki Nijer’e, Önder Celepoğlu kardeşimizi Bulgaristan’a gönderdik. İHH İnsani Yardım Vakfının projelerini ve ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımları kendi gözleriyle gördüler. Dünya Müslümanlarının gözünde, Türkiye’den birilerinin yanlarında bulunması çok önemli. Bunun önemini bizler hiç bir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

İHH YARDIM

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.