İhh’nın Yetim Dayanışma Günleri Başladı

İhh’nın Yetim Dayanışma Günleri Başladı
İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) 2011 yılından beri düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri’nin 4.’sü başladı.

- İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) 2011 yılından beri düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri’nin 4.’sü başladı.

İHH Osmaniye Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “40 bine yakın yetimi dönemsel ve sürekli olarak destekleyen İHH, 2011 yılından bu yana ‘Yetim Dayanışma Günleri’ başlığıyla büyük bir yardım organizasyonu düzenliyor. Organizasyon kapsamında Türkiye ile dünyanın 39 ülke ve bölgesinde çalışan İHH, üç yıl boyunca eğitimden sağlığa, sosyal destek çalışmalarından acil yardımlara, kültürel aktivitelerden mesleki eğitim ve kalkındırma projelerine kadar, yetimler için hayata geçirdiği 226 projeyle on binlerce çocuğa ulaştı” denildi.

İHH Osmaniye Şubesi, Mart ve Nisan aylarından beri yürüttüğü gıda yardımı ve 2 Bin kişilik iftar programlarının ardından, şimdi kıyafet yardımlarına devam ediyor. Osmaniye İHH yönetimi, Ramazan Bayramı çerçevesinde tespit edilen 75 yetim çocuğa ayakkabı, pantolon, elbise, gömlek ve tshirt’ten oluşan kıyafetleri düzenlenen törenle teslim etti. Törende konuşan Osmaniye İHH Dernek Başkanı Nadir Sarıcan, “Tüm katılımcılara ve destekleriyle bizi yalnız bırakmayan İHH gönüllülerine teşekkür ediyorum. Ramazan ayı boyunca zekat, sadaka, fitre gibi bağışlarıyla bizleri yalnız bırakmayan Osmaniyeli hemşerilerimiz sayesinde inşallah yardımlarımız 12 ay boyunca devam edecek. Müslüman toprakları kan ağlarken bize durmak yakışmaz. Irak ve Suriye’deki Türkmen kardeşlerimiz başta olmak üzere Filistin, Suriye ve dünyanın birçok bölgesinde mağdur insanlar için hazırlanan projelerin 149'u yurt içinde Adana, Ankara, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul'un da bulunduğu 27 ilde uygulanacak. Yurt dışında ise Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Çeçenistan, Filistin, Kazakistan, Tanzanya, Tayland, Yemen ve Ekvador gibi ülkelerin de yer aldığı çok sayıda ülkede 197 proje gerçekleştirilecek. Projelerden yurt dışında 44 bin 274, Türkiye'de ise 20 bin 769 yetim çocuk yararlanacak” dedi.

Program sonrasında yetim çocukların sevinci yüzlerinden okunuyordu. Ellerinde balonları ve kıyafetleriyle çocukların objektiflere poz vermesiyle program son buldu.

İHH’NIN YETİM DAYANIŞMA GÜNLERİ BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.