İHKİB Başkanı: Dövizleri TL’ye çevirdik

İHKİB Başkanı: Dövizleri TL’ye çevirdik
İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek vermek amacıyla Birlik hesaplarındaki döviz varlıklarını...

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek vermek amacıyla Birlik hesaplarındaki döviz varlıklarını TL'ye çevirdiklerini bildirdi.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek vermek amacıyla Birlik hesaplarındaki döviz varlıklarını TL'ye çevirdiklerini bildirdi. Hikmet Tanrıverdi yaptığı yazılı açıklamada, ön görülemeyen kur hareketlerinin Türkiye ekonomisine zarar verdiğine dikkat çekerek, yıllardır savundukları gibi TL'nin kullanım alanının artırılması gerektiğini söyledi. Düzensiz tansiyon gibi sürekli sert iniş ve çıkış gösteren döviz kurunun ihracatçıyı mutlu etmediğini belirten Tanrıverdi şu görüşleri dile getirdi:

"Hammaddeyi dolarla alırken, ihracatımızın yüzde 75'ini Euro bölgesine yapıyoruz. Özellikle dolardaki artış maliyetlerimizi yükseltiyor. Bizim için kurdaki yükselişten çok euro/dolar paritesi daha önemli. Bu nedenle sanıldığı gibi yüksek döviz kuru bizim arzuladığımız bir durum değil. İhracatçı için her gün inip çıkan değil stabil kalan döviz daha önemli. Belirsizlik ihracatçıyı da rahatsız ediyor. Böyle bir ortamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk halkına yaptığı yastık altındaki dövizi altına veya TL'ye çevirme çağrısını gönülden destekliyoruz. Bu çerçevede biz de İHKİB olarak karşılık ayrılan hesaplarımızdaki döviz varlıklarımızı TL'ye çevirme kararı aldık. Bu sabah işlemlerimizi gerçekleştirdik. Burada önemli olan miktardan öte herkesin karınca kararınca devletimizin yanında olduğunu göstermesi".

Hikmet Tanrıverdi, sıkıntılı bir süreçten geçildiğine de işaret ederek, "Ancak biz hiçbir zaman karamsar olmadık ve olmayacağız. Sektörümüzün ve ülkemizin gücüne güveniyoruz. Ekonomi yönetiminin alacağı önlemler ve sektörümüzün özverili çalışmalarıyla bu zorlu dönemi aşacağımıza inanıyoruz" dedi.

(iha)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.