İhlas Koleji’nden Üniversiteye Yerleştirmede Yüzde Yüzlük Başarı

İhlas Koleji’nden Üniversiteye Yerleştirmede Yüzde Yüzlük Başarı
Tüm öğrencilerin beklediği 2014 yılı LYS sonuçları açıklandı. Alınan sonuçlara göre İhlas Eğitim Kurumları’na bağlı Özel İhlas Fen Lisesi ve Özel İhlas Lisesi öğrencileri üniversiteye yerleşmede yüzde 100’lük başarı elde ettiler.

- Tüm öğrencilerin beklediği 2014 yılı LYS sonuçları açıklandı. Alınan sonuçlara göre İhlas Eğitim Kurumları’na bağlı Özel İhlas Fen Lisesi ve Özel İhlas Lisesi öğrencileri üniversiteye yerleşmede yüzde 100’lük başarı elde ettiler.

Bir yükseköğretim kurumuna yerleşerek üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerini kutlayan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, “Üniversite öğretimine başlayacak tüm evlatlarımızı canı gönülden kutluyorum. Çok değerli bir başarı elde ettiler. Bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum” dedi.

Geçen senelerde de okullarının üniversiteye yerleştirmede yüzde 100’lük başarı elde ettiğini vurgulayan Koç, bu sene de iki okulunun bu büyük başarıyı elde ederek istikrarlı çizgisini koruduğunu söyledi.

İhlas okullarının başarı oranını da açıklayan Koç, “Liselerimizden mezun olan öğrencilerimizden bir yüksekokulda okumak için tercih yapanlar, üniversiteye yerleşimde yüzde 93,3 gibi yüksek bir orana ulaştılar” dedi. İlk yerleştirmelerle bu oranın ortaya çıktığını belirten Koç, ikinci yerleştirmeyle birlikte bu oranın daha da yukarılara çıkacağını belirtti.

Koç, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla elde edilen başarılardan dolayı öğretmenlerini, mezun öğrencilerini ve velileri kutladı. Değerli bir eğitim kadrosuna sahip olduklarını ifade eden Koç, yaptıkları çalışmalar ve ürettikleri projelerle öğrenciye yatırım yapmaya devam ettiklerini vurguladı. Her öğrencinin kendileri için değerli olduğunun altını çizen Koç, “Sınav dönemi ve sonrasında yaptığımız değerlendirmelerle öğrencilerimizin sadece üniversiteye girmelerine değil, istedikleri ve hedefledikleri bölümlere yerleşmelerinde onlara rehberlik ettik” dedi.

Öğrencilerine bundan sonraki üniversite hayatında başarılar dileyen Koç, İhlas Koleji kapılarının her zaman onlara açık olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.