İİT Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı Türkiye’de gerçekleştirilecek

İİT Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı Türkiye’de gerçekleştirilecek
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı, 6-7 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da...

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı, 6-7 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

'Barış, Kalkınma ve Dayanışma için Gençliğin Güçlendirilmesi" temasıyla gerçekleşecek olan Konferansa, İİT'ye üye 56 ülkenin ve 5 gözlemci ülkenin Gençlik ve Spor Bakanları ile İİT'ye bağlı kuruluşlardan ve diğer uluslararası kuruluşlardan katılımcılar, dünyanın farklı bölgelerinden 30 üye ülkenin gençlik temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Başkanlığını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yapacağı Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı; İİT üye ülkeleri gençliğinin kapasitesini güçlendirmek, halklarını spor yapmaya yönlendirmek ve sportif başarılarını artırmak hedefliyor. Öte yandan, konferansta 10 tanesi gençlik, 2 tanesi spor alanında olmak üzere toplam 12 karar metninin yayınlanacağı da duyuruldu.

Konferans çerçevesinde 5 Ekim tarihinde İİT üye ülkeleri üst düzey uzmanlarının katılımıyla ayrıca bir Uzmanlar Toplantısı da yapılacak.

Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı Konferansın, İİT üye ülkeleri arasındaki dayanışmayı önemli ölçüde güçlendireceğine, İslam Dünyası halkları arasında ve ayrıca Müslüman gençliği ve sporu için işbirliği ve kardeşliğin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanılıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.