İki Aile Çatıştı: 2 Ölü 4 Yaralı

İki Aile Çatıştı: 2 Ölü 4 Yaralı
Şırnak’ın İdil ilçesinde husumetli iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Yağmurca köyünde, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husume...

Şırnak’ın İdil ilçesinde husumetli iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Yağmurca köyünde, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan 2 Yağan ve Çalış aileleri arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi öldü, aralarında kadınlarında bulunduğu 4 kişi yaralandı.

TAŞLI SOPALI KAVGA SİLAHLI ÇATIŞMAYA DÖNDÜ

Aralarında arazi anlaşmazlığı olduğu iddia edilen Yağan ve Çalış ailelerinin fertleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki aile arasında taşlı sopalı başlayan kavga yerini silahlara bıraktı. İki aile bireyleri arasında çıkan silahlı çatışmada aralarında kadınların da bulunduğu 2’si ağır 6 kişi yaralandı. Yaşanan olayın ardından, Şırnak, İdil ve Silopi’den takviye olarak çok sayıda ambulans Cizre’ye sevk edildi.

JANDARMA KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞLARI YASAKLADI

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Özgül Yağan ve Keve Çalış isimli kadınlar hayatını kaybederken, Şirin Yağan, Kadriye Yağan, Ramazan Yağan ve Ömer Yağan tedavi altına alındı.

Olayın duyulmasının ardından jandarma ekipleri Yağmurca Köyü’ne sevkedildi. Olay yerine gelen ve aralarında jandarma komandoların da bulunduğu askerler köyde yoğun güvenlik önlemi aldı. Giriş çıkışlara izin verilmezken, güvenlik güçleri olayın büyümemesi için köy çevresinde ve köydeki her evin önünde beklemeye başladı.

POLİS HASTANEDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Yaralıların kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde de polis geniş güvenlik önlemi alıp, hasta olanlar dışında hiç kimseyi hastaneye almadı. Çıkan olaylarda yaralanan dört kişi Batman,Mardin ve Şırnak’a sevk edildi. Özgül Yağan ve Keve Çalış’ın cenazeleri de otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

MİLLETVEKİLİ FAYSAL SARIYILDIZ,TARAFLARI SAĞDUYUYA DAVET ETTİ

Olayın duyulması ile birlikte Cizre Devlet Hastanesine gelerek yaralıların durumu ile ilgili bilgi alan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız,yaralıların çevre hastanelere sevk edilmesinden sonra hastane bahçesinde bekleyen yaralı yakınlarına olayı daha fazla büyütmemelerini, olayı burada sonlandırmalarını ve bu saatten sonra başka ölümlerin ve yaralanmaların olmaması için herkesi sağduyulu olmaya davet ederek, evlerine gitmelerini söyledi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.