İki Başkan Hafsa Sultan İçin Buluştu

İki Başkan Hafsa Sultan İçin Buluştu
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Çengiz Ergün, Hafsa Sultan Mahallesinde uygulamak istediği Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili bilgi vermek üzere Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’y ziyar...

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Çengiz Ergün, Hafsa Sultan Mahallesinde uygulamak istediği Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili bilgi vermek üzere Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’y ziyaret etti. Ziyaret sonrası her iki belediyenin teknik personellerinin kendi aralarında proje üzerinde çalışma yapması ve başkanların konuyu tekrar görüşmek üzere bir araya gelmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi ziyaret ederek, Hafsa Sultan Mahallesi’nde iki adada uygulamak istediği kentsel yenileme projesiyle ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Gerçekleştirilen toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu, ve Şehir Plancısı Ahmet Turgut, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Can Mercül ve Saniye Altay ile Etüt Plan, Proje ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı katıldı.

“KONUT SIKINTISINI ORTADAN KALDIRABİLİRİZ”

Proje üzerinde yapılan karşılıklı görüşmelerin ardından proje ile ilgili düşüncelerini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “30 senedir kanayan bir yara var. Devran şartlarına uygunsuz yapılaşmalar var. Bunun bir an önce çözülmesi gerektiğine inanan birisiyim. Zaten bunu geçen dönem başlatmıştık. Bu sefer ikinci bir deneme yapıyoruz. Kentsel yenileme projesi olur ya da olmaz sonuçta bir 30 yıl daha böyle gider. Bu bölgenin biran önce patlaması ve Manisa’daki konut açığının bir an önce kapatılması gerekir. Konut sıkıntısını ortadan kaldırmak için ilk planlaması yapılması gereken alan diye düşünüyorum.”diye konuştu.

“BİZ HALKIMIZIN MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUZ”

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise, “Buradaki konu çok ciddi bir konu aynı zamanda da çok sıkıntılı bir konu. Bu işler geçmişten beri hep ötelenerek gelmiş. Tabi ki bunu birilerinin yapması lazım. Biz bu şehrin geleceğine hizmet edecek yatırım yapacaksak, konut ve imarla ilgili sorunların çözülmesi için bir işbirliği yapılıp prensip olarak anlaşmamız gerekiyor. Zaten biz bunu büyükşehir meclis toplantısında talep eden konumunda olarak, meclise ilk öneriyi getiren de biziz. Bir örnek çalışma yapın, halk istiyorsa, kabul ediyorsa niye olmasın demiştik. Biz prensip olarak hala aynen durduğumuz yerdeyiz. Bu konunun halka çok iyi anlatılması lazım. Geçtiğimiz aylarda Hafsa Sultanlılarla yemekli bir toplantıda bir araya geldik. Bu yapmış olduğumuz toplantılarla ilgili görüntüleri arzu ederseniz size de verebilirim. O günkü yaptığımız toplantıda o proje için tepki vardı. Çok farklı şeyler söylemişlerdi. O toplantıda bazı vatandaşlarımız haklarının yenileneceğini düşünüyorlardı Tabi ki burada vatandaşları da suçlamak istemiyorum. Yıllarca emek verip başlarını sokacak bir ev sahibi olmuşlar. Haklı olarak haklarının kaybolmasını istemiyorlar. Hatta bir kısım vatandaşımız da bu projeye engel olun demişlerdi. Bunu, toplantıya katılan herkes adına söylemek yanlış olur. Orada da çekimser kalanlar, uygun bulanlar ve uygun bulmayanlar da oldu. Teknik personelimiz bu proje üzerinde enine boyuna çalışarak, vatandaşımızın mağdur olmayacağı bir çalışma ortaya koysunlar. Biz halkımızın mağduriyet yaşamasını asla istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hafsa Sultan Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi hakkında yapılan bilgilendirme toplantısının ardından, her iki belediyenin teknik personelinin proje üzerinde çalışma yapması ve başkanlarında tekrar bir araya gelmeleri kararlaştırıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.