İki Okul Daha Ateşe Verildi

İki Okul Daha Ateşe Verildi
Cizre’de bomba düzenekli iki tüpü köprüye yerleştiren YDG-H üyeleri iki okulu daha ateşe verdi. Cizre, Diyarbakır ve Yüksekova’da Kürtçe eğitim verilmesi için açılan okulların kapatılmasını protesto e...

Cizre’de bomba düzenekli iki tüpü köprüye yerleştiren YDG-H üyeleri iki okulu daha ateşe verdi.

Cizre, Diyarbakır ve Yüksekova’da Kürtçe eğitim verilmesi için açılan okulların kapatılmasını protesto eden göstericiler geçtiğimiz gün üç okulu ateşe verirken, dün gece de iki okula daha molotof kokteylleri ile saldırıp ateşe verdi.

Cizre’de Kürtçe eğitim vermek için kurulan okulların kapatılmasını bahane eden yüzleri maskeli bir gurup YDG-H üyesi, Yafes ve Nusaybin Caddesi’ne barikat kurup izinsiz gösteri yapmak istedi. Eylemci grup bomba düzenekli iki büyük tüpü de Cizre Köprüsü’ne bırakıp köprüyü ulaşıma kapattı. Olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin ’dağılın’ uyarılarına taş, ses bombası ve molotof kokteylleri ile karşılık veren gruba polis, tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Göstericiler Nur ve Cudi Mahallesi’nin ara sokaklarına kaçtı.

Göstericilerin yola bıraktığı tüpten yapılan el yapımı bombalar, patlatılmadan olay yerine gelen bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. Patlayıcıların etkisiz hale getirilmesinden sonra köprü tekrardan ulaşıma açıldı.

Öte yandan, polis köprü üzerindeki bombayı imha etmekle uğraşırken bir gurup YDG-H üyesi Nur Mahallesi’nde bulunan Anadolu Atatürk Lisesi ile Sur Mahallesi’nde bulunan İsmail Ebul-İz Ortaokulu’na molotof kokteylleri ile saldırıp ateşe verdi. Okulların ateşe verilmesi ihbarı üzerine olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına müdahale etmek için Sur Mahallesi’ne giden itfaiye ekibi göstericilerin taşlı saldırısına maruz kalınca geri dönmek zorunda kaldı. İki polis zırhlı aracı eşliğinde mahalleye giren itfaiye ekibi göstericilerin attığı taşların aracın ön camına isabet etmesi sonucu yaralanmaktan kıl payı kurtuldu. İtfaiye ekibi polis eşliğinde yangına müdahale edip söndürdükten sonra yine polis ekibi eşliğinde mahalleden ayrıldı.

Polis ekipleri olası bir olaya karşı okulların bulunduğu sokaklarda zırhlı araçlarla devriye gezerken, TOMA’lar da Dörtyol kavşağında beklemeye devam ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.