İklim Değişikliği Ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu, Paris Gündemi İle Toplanıyor

İklim Değişikliği Ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu, Paris Gündemi İle Toplanıyor
İklim değişikliğinin zararlı etkilerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve bu konuda ülkemizin şartları da dikkate alınarak uygun iç ve dış politikaların belirlenmesi amacıyla Başbakanlık...

İklim değişikliğinin zararlı etkilerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve bu konuda ülkemizin şartları da dikkate alınarak uygun iç ve dış politikaların belirlenmesi amacıyla Başbakanlık Genelgesi ile oluşturulan İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün başkanlığında toplanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın da katılacağı toplantı, 7 Temmuz 2015 saat 15.00’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin başkanı olduğu ve Avrupa Birliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Dışişleri, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Kalkınma, Maliye, Milli Eğitim, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarının Müsteşarları, Hazine Müsteşarı, AFAD, TÜİK Başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterlerinden oluşan Kurulun; 2015/3 sayılı toplantısı düzenlenecek.

Açılış konuşmasını Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün yapacağı toplantının gündeminde; 2015 yılı sonunda Paris’te gerçekleştirilecek olan BM İklim konferansında kabul edilmesi planlanan ve 2020 yılı sonrasında geçerli olacak yeni küresel iklim anlaşmasına yönelik ülkemizin hazırlıkları konusu yer alıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.