İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunlarından Kadro Eylemi

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunlarından Kadro Eylemi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları, 400 bin mezunlarının işe yerleşememiş durumda olduğu gerekçesiyle eylem yaptı.

- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları, 400 bin mezunlarının işe yerleşememiş durumda olduğu gerekçesiyle eylem yaptı.

Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları, 'İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları olarak aldığımız eğitimin hakkını vermek istiyoruz" yazılı pankart açtı. Grup adına yapılan açıklamada, bir işe yerleşememiş 400 binden fazla mezun bulunduğu belirtilerek bu sayıya her yıl 35 bin kişinin eklendiği kaydedildi. Bu sene 40 bin kişiye kadro verilmesi istenilerek İktisadi ve İdari Bilimler mezunlarına eğitimine uygun işlere biyoloji, kimya gibi başka alanlardan başvuru imkanı sağlayan 4001 gibi kodların sınav koşullarının kaldırılması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, iş bulmada sorun yaşanılacaksa, her üniversitede İİBF açılmasının önüne geçilmesi ve ikinci öğretimlerin kapatılması gerektiği ifade edildi. Eyleme, Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da destek verdi. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.