İl Genel Meclisi 17. Birleşim Toplantısı Yapıldı

İl Genel Meclisi 17. Birleşim Toplantısı Yapıldı
Bilecik İl Genel Meclisi bütçe ayı Kasım ayı 17’inci birleşim toplantısı, Meclis Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında yaptı.

- Bilecik İl Genel Meclisi bütçe ayı Kasım ayı 17’inci birleşim toplantısı, Meclis Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında yaptı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan toplantıda 2 gündem maddesi görüşüldü. İlk gündem maddesinde Pelitözü Gölet’inin belediyecilik faaliyetlerinin sağlıklı yürütülmesi ve yeni yatırımlarının yapılabilmesi amacı ile bu alanın kullanım, tasarruf, yatırım hakkının üzerindeki tesislerle birlikte belediyeye devri talebi görüşülmesi oldu. Bu gündem maddesi sonrası söz alan Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Musa Ünaldı, Pelitözü Gölet’inin Özel İdare'ye ait gölet yaparken kamulaştırma yaptıkları arsaların var olduğunu belirterek, “Bu gölette su havzası, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait ormanlık alan, Maliye'ye ait yerler de var onu da biliyorum. Biz burada bir çalışma yaptık. Bilecik'in mesire yeri olsun, Bilecik'in gidilebilir, oturulabilir bir yer olsun diye bu çalışmayı başlattık. Ancak burası daha sonra belediyenin mücavir alanına da girdi. Şuanda Pelitözü köyünün hatta imar planı da çizildi köyün. Bu da zaten mücavir alanda hemen bitişik imar planıyla göletteki bir kısım yerler. Burada yapılaşmalar da gölet içine yapılacak her hangi bir sosyal tesislerde yine izini belediyeden alıyoruz biz. Buranın korunması, diğer çalışmaların yapılması, park ve bahçe düzenlemelerinin yapılması belediyeye geçtiğinde daha uygun olacağı kanaatindeyiz. Bu idaremiz de yük getiriyor. Elektrik bedellerinin ödenmesi, oranın korunması için bekçi görevlendiriyoruz. Güvenlik görevlilerimiz var. Bunlar idareye yük getiriyor bir de bizim işimiz değil. Belediye'ye devretmeyi düşünüyorduk uzun süredir konuşuluyordu. Belediye'mizin böyle bir talebi var. Bunların değerlendirilmesi için protokol yaparak ben bu konuyu meclisin bilgilerine sunuyorum. Komisyonda incelenir. Devir şartları hangi şekilde devredilir, ben meclisimizin taktirlerine sunuyorum konuyu daha iyi hizmet verilebilinir” dedi.

MECLİSİN TAKDİRİNİ HAVALE EDİYORUZ

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Çelik ise; bu konuyu aşağı yukarı Bilecik'te herkesin bildiği, hatta İl Genel Meclis üyelerinin de fazla bildiği bir konu olduğunu belirtti. Çelik, “Özel İdare marifetiyle aşağı yukarı 7 yıldır, 8 yıldır burada bir çalışmalar yapıldı, çok da güzel oldu ve hala da hizmet veriliyor. Tabii ki bunun devamında o işlemin biraz daha profesyonelce yapılması için belediyemizin burasını organize etmesi, kendine göre planlaması daha uygun olur kararındayım. Meclisimizin takdirine havale ediyoruz. Aynı yerde bizim kalkınma ajansından kredi alınarak yapılan hemen sağ girişte bir misafirhane yapısı var. Orası şuanda bu proje yani bu devir içerisinde de olması mümkün değil. Bu bölümün meclisimizin uygun gördüğü komisyonda incelenerek derinlemesine uygun bir şekilde incelenip meclisimize bilgi verilirse daha sağlıklı kararlar verilir diyorum” dedi.

ORAYA EPEYCE PARA DÖKTÜK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Sözcüsü Zeki Uyanı, Pelitözü daha önceki meclis çalışmalarımızda da Bilecik'e kazandırılması noktasında uzun süren bir çalışma süreç içerisinde olduğunu belirtti. Uyanık, “Seneler önce büyük bir şevkle büyük bir özenle Bilecik'e bir şeyler kazandırma noktasında Pelitözü Gölet’ini kazandırdık. Vatandaşlarımızın oradaki piknik alanlarını kullanması, Bilecik'in bir nefes alması, dışarıdan gelen misafirlerimizin orayı kullanması noktasında çok çok güzel bir şeydi. Madem ki İl Özel İdaresi'nin işi değildi, biz oraya köylerimizdeki veya ilçelerimizdeki çoğu yatırımların önünü keserekten para bazında baktığımızda hem mülkiyet noktasında hem de üzerine yapılan binalar ve oranın yer altı yer üstü çalışmaları olsun epeyce bir para döktük. Bilecik'imizin gururu dedik, Bilecik İl Özel İdare'mizin gururu dedik. Buradaki çalışmaları gerçekleştirdik. Şimdi önümüze gelen yazıda daha önceki çalışmaları yapılmış, Bilecik Belediye'mizin böyle bir talebi var. Pelitözü Gölet’inin imar içerisinde mücavir alan içerisinde kalmasından dolayı daha iyi yatırım yapılır. Biz bu hizmetleri yapamıyoruz. Belediye bu hizmetleri daha güzel yapar diye bir dilekçe var önümüzde ve biz şuanda bunu görüşüyoruz. Bizim daha önceki meclis çalışmamızda hamamın satışı noktasında bir takım fikirler geldi ve hamamın satışına karar verdiniz. Madem Bilecik Belediyesi bu kadar güzel çalışıyordu, hamamı da belediyeye verseydik ve vatandaşa kazandırsaydık. Küçücük bir yerin yapımı ve imareti daha kolaydı. Gölpark gibi senelerdir para döktüğümüz bir yere vatandaşımıza hizmet vermesi noktasında kazanım olarak gördüğümüz bir yeri Bilecik Belediyesi'ne vereceğiz. Elimizdeki makinelerin tamiratını zor durumda yapıyoruz, yeni makina aldık. Buna gücümüz yeter diyoruz. Ama en azından bir oradan gelen akarla bu taraftaki makina parkımızı zenginleştirebilir miyiz diye düşünüyorum” dedi.

BELEDİYE BAŞKA BİR YERE DAHA YAPSIN

MHP İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Özütürk de, Belediye bu alana ihtiyaç olduğunu söylediğini belirterek, “Madem belediyenin böyle bir ihtiyacı varsa, gitsin başka bir yere. Bilecik'in başka bir alanında Karasu vadisinde, İstasyon tarafında veya değişik yerlerde kendisine bir alan seçsin. Bu hizmetleri burada görsün ve insanlar da bir yere bağlı olmasın Pelitözü’ne de gitmesin. Değişik yerlere de gitsin. İş çeşitlensin. Belediye başka bir yer daha yapsın. Bilecik'in nüfusu 5 sene önce başkaydı, şuanda başka. Beş sene sonra belki bir 10 bin nüfus daha artacak. Dolayısıyla insanları oraya yığmaktansa insanları başka yerlere yönlendirelim” dedi.

Son olarak söz olan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Turgay Yılmaz, İl Özel İdaresini temsilen Genel Sekreteri’nin konuşması ve meclis başkanımın taktiği ile şunu anladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR

“İl Özel İdaresi ufacık bütçesiyle Bilecik Belediye'sinin hizmetlerinin altında kaldığı, görevi olmayan işlere elini taşın altına soktuğu görüldü. Bizim genel sekreter yardımcımızın deyimiyle özel idarenin işi değil sözüyle biz olmayan şeyleri yapmaya kalkmışız. Ben şimdi burada başkana soruyorum. Bu 5 yıllık süreç içerisinde bu gölet için, Gölpark için kaç lira para harcandı bütçemizden. Yenipazar'ın, Gölpazarı’n, İnhisar'ın, Söğüt'ün köylerinin çoğunu gezdim. Hepsinin köylerinin yolları delik deşik. Bütün köy yollarımız stabilizeye dönüştü. Asfalt stabilizeye dönüştü ve bu köylerin hakkını biz burada Bilecik halkının refaha ilçelerimizin de buraya gelerek Gölpark'taki ki hizmet alanına aktardık bu paralarımızı. Hangi hakkaniyet ölçüsünde elinizi vicdanınıza koyarak bu yeri belediyeye devretme düşüncesi nasıl aklınıza geliyor. Elinizdeki bir yağ tenekesini, boş bir yağ tenekesini ileride bir şeye lazım olur diye atamayan bir insan grubu olarak vatandaşın parasını alarak başka yere ne hakla ne vicdanla verebiliyorsunuz ben onu anlamıyorum. Bunu biraz da düşünelim. Burada bir siyasi baskı var. Genel sekreter bile şaşırıp bizim il özel idarenin işi değil diyor. Hizmeti değildi de biz neden yaptık. Bu paraların köy haklarının parasını biz niye verdik buraya. Şimdi geliyoruz diyoruz ki bizim daha iyi hizmet alabilmemiz için belediyeye verelim. Belediye şimdiye kadar neredeydi. Hastane yapımında yer takası için pazarlık yapıyorsunuz. Ama burada hiç bir şeyi düşünmüyorsunuz. Hani nerede kaldı İl Özel İdare'nin hakkı. Kapatılmasını mı düşünüyorsunuz, buna bize algı olarak mı veriyorsunuz. Elinizi biraz vicdanınıza koyun bazı şeylerde. Hasbelkader Bilecik Belediye'si MHP'den olsaydı, Cumhuriyet Halk Partisi’nden olsaydı aynı duyguları yaşayabilir miydiniz. Gölpazarı Belediye'sine bir araç tahsisini istedik de biz veremeyiz dediniz. Her şey Bilecik Belediye'sine verilsin, Bilecik Belediye'si ense yapıp yatıyor. Hastane yapımında yok, hamamın değerlendirilmesinde yok. Ama yapılmış şeyleri almayı çok iyi biliyor. Bu tüyü bitmemiş yetimin hakkı bunlar. Kolay bir siyasi baskıyla meclisi baskı altına almaya çalışıyorsunuz. Komisyonlara gitsin, komisyonlardan da aynı cevap geliyor. Aynı zihniyeti orada da uygulayacaksınız. İl Özel İdareyle, Belediye'ye vereceksek biz niye şimdiye kadar yollarımız köstebek diline çevirdik, neden paralarımızı kıstık. Biz de belediye kadar hizmet verdik. Hakkaniyet ölçüsünde bunları değerlendirin. Paldır güldür bir Belediye hizmetine vermeyin burayı” dedi.

Konuşmaların ardında 1’inci gündem maddesi oy birliği ile komisyona havale edildi.

İkinci gündem maddesi 2015 Mali yılı bütçesinin Mali Hizmetler Müdürlüğü bütçesi içerisinde Bilecik Köylere Hizmet Götürme Birliklerine ayrılacağı ödeneklerin belirlenmesi talebi hakkında komisyondan gelen raporun görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Bu gündem maddesi ardından 17’inci birleşim toplantısı sona erdi. 18’inci birleşim yarın saat 10:00 İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda gerçekleşecek.

İL GENEL MECLİSİ 17. BİRLEŞİM TOPLANTISI YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.