İl İstihdam Kurulu Toplandı

İl İstihdam Kurulu Toplandı
Malatya İl İstihdam Kurulu Malatya Valisi Süleyman Kamçı başkanlığında yapıldı.

- Malatya İl İstihdam Kurulu Malatya Valisi Süleyman Kamçı başkanlığında yapıldı.

Malatya Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen istihdam toplantısına, Vali Kamçı’nın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, İŞKUR Malatya Müdürü Vahap Toman ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Vali Süleyman Kamçı’nın açış konuşmasının ardından kentteki işsizlik ve açılan kurslar sonucu gerçekleştirilen istihdam oranları sunum eşliğinde anlatıldı.

İŞKUR’a kayıtlı iş arayanların sayısının 2014 yılı sonu itibarı ile 30 bin 55 kişi olduğu belirtilirken, TÜİK verilerine göre Malatya’nın da içerisinde yer aldığı düzey olan TRB1 bölgesinde işsiz sayısının 2013 yılı için 52 bin olup, söz konusu bölgede işsizliğin en fazla görüldüğü eğitim düzeyinin yüzde 46,1 ile lise altı öğrenim seviyesi olduğu belirtildi.

30 bin 55 işsizin yüzde 96,04’ün normal statüde iş arayanlardan oluştuğu belirtilirken engelli statüsünde iş arayanların oranının ise yüzde 3,30 olduğu ifade edildi. Eski hükümlülerin oranının ise yüzde 0,66 olarak istatistiklere yansıdığı belirtildi.

2014 yılında İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü’ne kayıtlı işsizlerden 135’inin kamu sektöründe, 4 bin 89’unun ise özel sektörde işe yerleştirildiği belirtildi. 2014 yılı sonu itibarı ile engellilere yönelik 4 kursun açıldığı belirtilirken 10 Girişimcilik Eğitim Programı, 86 İşbaşı Eğitimi (Staj Programı), 5 İstihdam Garantisiz Mesleki Eğitim Kursu, 11 İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursu, 52 Özel Politika Gerektiren Gruplara Yönelik Mesleki Eğitim Kursu, 12 UMEM/İEP Kursu ve 18 UMEM olmak üzere toplam 198 kursun açıldığı kaydedildi.

Bu projelerde 2 bin 697 iş arayana mesleki eğitim ve girişimcilik eğitimi verildiği açıklanırken söz konusu kursiyerlerin yüzde 49,78’in erkek yüzde 50,22’sinin ise kadınlardan oluştuğu belirtildi.

İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.