İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı üçüncü toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

- İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı üçüncü toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıda, il düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin faaliyetler ile aktif işgücü programlarının belirlenmesi ve ildeki istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik çalışmaları değerlendirildi.

Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Vekili Seyfettin Bilen, ilgili kurum amirleri ile diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Tatar, İşkur’un 2014 yılı içerisinde yaptıkları faaliyetler ile yapacakları çalışmalar hakkında kurula bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak ve meslek liselerini daha fonksiyonel hale getirmek amacıyla, Adıyaman merkez ve ilçelerinde Sağlık Meslek Liselerinde sağlık alanında yeni mesleki dalların açıldığını kaydetti.

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2014 yılı Ocak ve Temmuz ayları arasında 32’si istihdam taahhütlü, 2’si engelli kursu ve 11’i kurumsal işbirliği olmak üzere 45 adet kurs açılmıştır. Açılan bu kurslara 342’si erkek, 510’u kadın olmak üzere toplam 852 kişi devam etmektedir. Ayrıca 220 adet iş başı staj programına 215’i erkek ve 231’i kadın, 446 kişi devam etmektedir. Toplamda gerçekleştirilen 265 adet kurs ve programdan, 557’si erkek, 741’i kadın olmak üzere toplam 1298 kişi yararlanmıştır.

2014 yılının ilk altı ayında gerçekleştirilen kurs ve staj programları kapsamında toplam 2798 işsiz vatandaşa muhtelif sürelerde 21 milyon 228 bin TL tutarında ödeme yapıldı. İşkur, mesleki eğitimin yanı sıra sağladığı geçici istihdamla bacasız fabrika görevi görmektedir.

Kadın Dostu Kentler-2 Projesi kapsamında Valilikçe hazırlanan ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ gereğince kadın istihdamının artırılmasını sağlamak amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yılın ilk altı ayında açılan kurs ve programlardan toplam 741 kadın yararlandı. Bu sayı oran olarak yararlanıcı sayısının % 58’ini oluşturmaktadır. İlimizde kadınlara yönelik istihdam sağlayıcı kursların açılmasına, işe yerleşmelerinin takibine ve kadın girişimciliğinin desteklenmesine yönelik çalışmalarımız artırılarak devam edecektir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.