İl Müftüsü Ali Maraşlıgil:

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil:
Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil “Bayramlar akraba ziyaretlerini yok sayan tatil programlarına dönüştürülmemelidi" dedi.

- Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil “Bayramlar akraba ziyaretlerini yok sayan tatil programlarına dönüştürülmemelidi" dedi.

Ramazan bayramının gerçek adının fitr bayramı olduğunu belirten Maraşlıgil “Biliyorsunuz Pazartesi günü 28 Temmuz tarihi ile Ramazan bayramını idrak etmiş olacağız. Halkımız arasında bu bayram Ramazan bayramı olarak şöhret bulmuştur. Esas itibariyle bu bayramın adı fitr bayramıdır. Ama toplumumuz Ramazan bayramı demeyi tercih etmiştir “ dedi.

Maraşlıgil “Sevdiğimiz, sevindirdiğimiz, fakirleri ve yoksulları gözetlediğimiz bir anlam vardır fitr bayramının. Ramazan bayramı denildiğinde de yine aynı şeyler anlaşılıyor. Ramazan bayramı denilince fakir fukaranın dulların yetimlerin gözetildiği zekatların sadaka-i fitrların, bu aya kast edilerek verildiği bir bayramdır. Bayram namazı fitr sadakası vermek Müslümanlara vacip oluyor. Biliyorsunuz her milletin bir bayramı vardır. Bu bayramların milli olanları vardır. Dini olanları vardır. Bu devlet ve milletler bu bayramları kutluyor.” diye konuştu.

Bayramın temelinde sevgi vardır diyen Maraşlıgil “ Peygamber efendimizin ihdas ettiği bayramların temelinde insanların af olmasını, sevinmeleri, bu af olunmasını öbür dünya da insanların dualarla kurtuluşu için bir bağlantısının olduğunu görmekteyiz. Bayramlar akraba ziyaretlerini yok sayan tatil programlarına dönüştürülmemelidir. Akrabalar ziyaret edilmelidir, büyükler ziyaret edilmelidir. Dargınlar barışmalıdır. Küskünler barışmalıdır. Bunlar bizim dinimizin gereğidir. Biz tatil programı yaptığımız zaman sıla-i rahim kayboluyor. Halbuki sıla-i rahim Peygamberimiz (s.a.v) kim Allah'a ve ahirete iman ediyorsa sıla-i rahim yapsın. Akrabaları, fakirleri, dulları yetimleri gözetsin. Bu mübarek Ramazan bayramında memleketimize ülkemize İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.