İl Spor Merkezleri, 1 Milyon Sporcu Barajını Aştı

İl Spor Merkezleri, 1 Milyon Sporcu Barajını Aştı
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere yönelik yürüttüğü il spor merkezleri uygulamasıyla bu yıl 1 milyon 211 bin 728 çocuk ve gence ulaşıldı.

- Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere yönelik yürüttüğü il spor merkezleri uygulamasıyla bu yıl 1 milyon 211 bin 728 çocuk ve gence ulaşıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere yönelik başlattığı il spor merkezleri uygulamasıyla bu yıl 1 milyon 211 bin 728 çocuk ve gence ulaşılarak önemli bir rekora imza atıldı.

Gençlerin fizik, moral, güç ve yeteneklerini geliştiren eğitim ve uygulamaların düzenlendiği merkezlerde beden eğitimi, oyun, cimnastik ve çeşitli spor faaliyetleri yapılıyor. Sporu yaygınlaştırmak, ulusal ve uluslararası alanda marka sporcular yetiştirmek amacıyla yürütülen İl Spor Merkezleri projesi, bu yıl 1 milyon kişi barajını da aşarak büyük bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen projede ilk yıl 898 bin 583 kişiye ulaşılmıştı.

5 BİNDEN FAZLA ENGELLİ GENCE ULAŞILDI

Proje kapsamında ilk kez engellilere özel il spor merkezleri de açıldı. "Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor" projesi kapsamında kursa katılan antrenörlerin eğitimlerinin ardından Türkiye'nin tamamında 5-18 yaş arası engelli bireylerin, sosyal yaşama bağımsız erişimleri sağlandı.

Paralimpik Oyunlar için altyapıyı oluşturacak sporcuların yetiştirildiği merkezlerden, bu yıl Türkiye genelinde toplam 5 bin 653 engelli çocuk ve genç yararlandı. Proje kapsamında diğer Bakanlıklar ve illerdeki paydaşlarla da çeşitli işbirlikleri yürütülüyor. Örneğin; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı il müdürlükleriyle koordineli olarak engelli vatandaşların spor tesislerinden faydalanması, tesisi bulunan merkezlere antrenör, spor malzemesi ve servis hizmetlerinin verilmesi gibi imkanlar sağlanıyor.

İSTANBUL, ANKARA VE ADANA ZİRVEDE

İl spor merkezlerinden yararlanan sporcuların illere göre dağılımları incelendiğinde ise ilk üç sırada İstanbul, Ankara ve Adana yer alıyor. 174 bin 863 sporcu ile zirvede yer alan İstanbul'u, 157 bin 489 katılımcıyla Ankara, 85 bin 803 sporcuyla Adana takip ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.