İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİ ESHAB-I KEHF'İ ZİYARET ETTİ

İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİ ESHAB-I KEHF'İ ZİYARET ETTİ
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Alkış'ın başkanlığında Eshab-ı Kehf Külliyesine gelen öğrenciler, Afşin Belediyesi rehberi Ramazan Kıraç'ın eşliğinde külliyeyi gezdi.

Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Alkış, burada yaptığı açıklamada, Eshab-ı Kehf'in İslam'da çok önemli yerinin olduğunu söyledi.

Bu tür gezilerin öğrenci belleğinde çok güzel izler bıraktığını, tarih ve medeniyetler hakkında oldukça yararlı bilgiler edinildiğini dile getiren Alkış, şunları dile getirdi:

"Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimize Eshab-ı Kehf Külliyesini gezdirmek amacıyla geldik. Öğrencilerimiz, gittikleri yerde birer kültür elçisi olmaları açısından dünya mirası olan Eshab-ı Kehf’imizi mutlaka yerinde görmeleri gerekiyordu. Çünkü bunun ilmini ve ayeti kelimelerini okudular. Öğrendikleri teorik bilgiyi en azından pratikle karşılaştırıp bunu yerinde görme fırsatı buldular. Son sınıf öğrenci arkadaşlarımızın bulunduğu gezimizin çok verimli geçtiğine inanıyorum. Şu an burada 80 öğrencimiz var. İnşallah Maraş'ımızı ve Eshab-ı Kehf'imizin bulunduğu Afşin'i gittikleri her tarafta anlatacaklarına inanıyoruz. Buradaki verilen hizmetlerden de memnunuz. Rehberimiz de çok ciddi ve detaylı bir anlatımda bulundu." dedi.

İlahiyat Fakültesi öğrencileri de geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Eshab-ı Kehf'in manevi havasından etkilendiklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.