“İLERİ TEKNOLOJİLİ SEKTÖRLERİN GÜÇLENMESİ KURUMLARIN İŞBİRLİĞİNE BAĞLI”

 “İLERİ TEKNOLOJİLİ SEKTÖRLERİN GÜÇLENMESİ KURUMLARIN İŞBİRLİĞİNE BAĞLI”
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 48. Olağan Meclis Toplantısı M. Hanifi Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 48. Olağan Meclis Toplantısı M. Hanifi Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi. KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın çağa uyum sağlaması, sanayileşmede orta ve yüksek teknolojili sektörlerde güçlenmesinin, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası ve Üniversite başta olmak üzere kurumların işbirliği kapasitesine doğrudan bağlı bulunduğunu söyledi.

48. Meclis Toplantısına Meclis üyelerinin yanı sıra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih M. Erkoç ile Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay katıldı.

Toplantıda konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, dün Ağrı, Şırnak, Van ve Hakkari’de şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.  

Bugün, dijital ekonominin dünyasında, küresel büyüme ve refah için ülkelerin, dev şirketlerin ve şehirler birbirleri ile büyük bir yarışın içerisinde olduğuna dikkat çeken Zabun şöyle devam etti: “Böyle bir çağda, yeni fırsatları yakalamak, sınırları ortadan kaldırarak uluslararası şehirler ve şirketler olabilmek, teknolojik gelişmeler ve dijital iş modellerinde yenilik, iş ağı ve bilgi transferini sağlayabilmek olağanüstü önemli hale gelmiştir.”

TÜRKİYE YENİ BÜYÜME STRATEJİLERİ İLE KÜRESEL KULVARDA GÜÇLENECEK

16 Nisan günü, yüksek katılımla sistem değişikliğine ‘evet’ diyen Türkiye, güçlü ve yeni büyüme stratejileri ile bilim ve teknolojide, 4. sanayi devrimine adapte olmada, işgücünün dönüşümünde, tarımda, yenilikçi politikalarla küresel kulvarda, daha güçlü ve aktif bir rol oynayacaktır.

ORTA VE YÜKSEK TEKNOLOJİLİ SEKTÖRLER KURUMLARIMIZIN İŞBİRLİĞİ İLE GÜÇLENECEK

Kahramanmaraş’ın çağa uyum sağlaması, sanayileşmede orta ve yüksek teknolojili sektörlerde güçlenmesi, kurumlarımızın işbirliği kapasitesine doğrudan bağlı bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz, Odamız, Üniversitemiz başta olmak üzere Kahramanmaraş’ın kurumsal işbirliği kabiliyeti onu ileri taşıyacak çok önemli bir unsurdur. Biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Üniversite-sanayi işbirliği, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizin kentsel gelişim adına yürüttükleri çalışmalar, bizim için muazzam bir öneme sahip. Çünkü, yapılan her hizmetle birlikte kentsel rekabet gücü ortaya çıkmaktadır.

ENTELEKTÜEL SERMAYENİN

Modern şehircilik ve altyapı uygulamaları, sosyal belediyecilik hizmet ve yatırımları, Kahramanmaraş’ta entelektüel sermayenin de oluşmasına yardımcı olacaktır. Altyapı çalışmalarının etkinliğinin artırılması ve özellikle ulaşımda yeni çözümlerin üretilmesi, turizm konusundaki potansiyelin ortaya çıkarılmasına da ciddi ölçüde hizmet etmektedir. Şehir merkezinin dışında ticaret ve alışveriş alanların oluşturulması,

Yaşam ve sanayi alanlarının yeniden planlanması, ihtisas üretim alanları ve sektörel ticaret merkezleri, hızlı kentleşme ve çok katlı binaların arasında yaşadığımız yalnızlaşma olgusuna karşılık, insanların sosyalleşmesine katkı sağlayacak meydanlar, pazar yerleri, parklar, yeşil alanlar, turizm bölgelerinin altyapısının iyileştirilmesi, yeni turizm yatırım alanları üretilmesi Kahramanmaraş için çok büyük öneme sahip olan hizmetlerdir.

İŞ DÜNYASI ADINA TEŞEKKÜR

Bu anlamda, bu konuda çalışmalarını etkin şekilde devam ettiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a iş dünyamız adına teşekkür ediyorum. Yaptıkları ve yapacakları icraatlarda her zaman ve her şartta şehrimiz adına desteğimizi esirgemeyeceğimizi, daha önce de vurguladık, şimdi de tekrarlıyorum.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs ayı faaliyetlerine değinen Zabun şunları söyledi: “Kahramanmaraş bugün, ekonomide kahramanlık hikayeleri yazarak Türkiye’nin gücüne güç katmaktadır. Belirli ekonomik göstergeler bazında genel sıralamada 20. sıralarda yer alırken, büyük şirketler bakımından 21 şirketiyle 11. Sırada yer alarak gerek ekonomik kalkınma gerekse kurumsal şirketlerin çoğalması açısından umut verici bir durumdadır.

AR-GE PROJE PAZARI YAPTIK

Bu gelişimi artırmak ve üniversite-sanayi işbirliğine kurumsal kimlik ve altyapı oluşturmak amacıyla, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Ar-Ge Proje Pazarı düzenleyerek öğrencilerimizin emek ve zeka ürünü olan projelerini iş dünyası ile paylaşmalarına imkan sağladık.

İnanıyorum ki, bu çalışmalar, bu projeler, ülkemizin teknolojik ürün kabiliyetinin gelişmesinde önemli katkılar sağlayacak ve ar-ge kültürünü geliştirecektir.

KARİYER GÜNLERİ DÜZENLEDİK

Diğer yanda, üniversite gençliğinin kariyer maratonunda onlara doğru ‘start’ı verebilmek, bireysel kabiliyetlerine uygun işlerde görev almalarına vesile olarak şehrimizde kariyer yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz kariyer günleri etkinliği kapsamında gençlerimizin işletmelerle buluşmasına imkan oluşturduk. Bu çalışma da bizim için çok önemli. Çünkü her alanda robot çağını yaşadığımız bugün, insan kaynağı daha da önemli hale geldi.

ŞABAN KIZILDAĞ’IN SIRA DIŞI GÖSTERİMİ

Karmaşıklık çağı adı verilen 21. yüzyılda karmaşık sorunlara çözüm üreterek engellerin fırsata dönüştürülmesini konu alan bir seminer düzenleyerek; Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve eğitimci-danışman Şaban Kızıldağ’ın bu konudaki sıra dışı gösterimini üyelerimize sunduk. Bilginin hızla yayıldığı ve dünyanın cebimizdeki telefona sığdırıldığı bir çağda gerçekten karmaşık sorunlara hızlı ve etkin çözüm üretmek, insanın, baş döndüren değişime ayak uydurabilmesinin ipuçlarını yakalamak çok önemli.

HABERTÜRK CANLI YAYININDA ŞEHRİ ANLATTIK

Habertürk canlı yayınında, meclis başkamız ve büyükşehir belediye başkanımızla birlikte Kahramanmaraş’ı ve dinamiklerini anlattık. Aynı zamanda, kentimizin tanıtımını da gerçekleştirdik. Bir panel marifetiyle, finansal kurumlar birliği yetkililerince, KOBİ’lerimizin finansal ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler hakkında bilgi verildi.

ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Günümüzde çalışma hayatı, devletlerin en hassas politika alanlarından birisi haline gelmiştir. Çalışanlarımızın hakları, onların ve ailelerinin geleceğinin teminat altına alınması bizim için çok önemli. Kahramanmaraş’ın bu konuda iyi bir karneye sahip olduğuna inanıyorum. Son 10 yılda istihdamını 3 kat artıran ve her bir istihdam için 700 bin liralık yatırım yapan başarılı bir kent konumundayız. Bu da hem çalışma hukuku hem de sosyal sorumluluk bakımından Kahramanmaraş’ı daha güçlü kılmaktadır. Bu süreci desteklemek adına, iş hukukundan iş güvenliğine çalışma hayatı ile ilgili birçok konuda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı, iş teftiş kurulu başkanlığı yetkilileri ile birlikte bir seminer düzenledik ve salonlarımızın alamayacağı kalabalık ile bu çalışmayı tamamladık.

MARAŞ DONDURMASI TESCİLLENİYOR

Maraş Dondurması nihayet tescilleniyor. Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası’nın 555 Sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Kapsamında Türk Patent Ve Marka Kurumu’na yaptığı ‘Maraş Dondurması’ tescil başvurusu ile Büyükşehir Belediyemizin ‘Hartlap Bıçağı’ başvurusu kabul edilerek

15 Mayıs 2017 tarih ve 5 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Bülteni’nde yayımlandı.

KEÇİ SÜTÜ, SALEP VE USTALIĞIN MÜKEMMEL BİLEŞİMİ

Buna göre, Maraş Dondurması ve Kahramanmaraş Hartlap Bıçağı coğrafi işaret başvuruları Türk Patent ve Marka Kurumunca 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 11 inci maddesi gereğince ilan edilerek 6 aylık itiraz süresi başlamış oldu. İnanıyorum ki, keçi sütü, salep ve ustalığın mükemmel bileşimi olarak dünyaya yayılan şöhreti ile dondurmamız, şehrimizin kalkınmasında ve tanıtımındaki muazzam katkısını sürdürecek.

UZUN VE MEŞAKATLİ BİR YOLDU

Ben, başta Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak olmak üzere destek verenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Uzun ve meşakatli bir yol izleyerek nihayetlendirme aşamasına gelindi. Bu alanda çok büyük bir uluslararası rekabet söz konusu. Bu bakımdan çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyorum bu tescili.

HARTLAP BIÇAĞI DA TESCİLLENİYOR

Büyükşehir Belediyemizin de birçok başvurusu bulunuyor bu kategoride. Bunlardan birisi de Hartlap Bıçağı idi. Kendilerini tebrik ediyorum, diğer başvurularının da hızla değerlendirilmesini, şehrimize ait değerlerin tescillenerek gelişmesini temenni ediyorum.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ

Ankara Ticaret Odası tarafından Türkiye’nin yöresel ürünlerini dünyaya tanıtmak, amacıyla düzenlenen “Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi” ne katılarak burada bir stant açtık. ATO Congresium’da gerçekleştirilen zirvenin açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi Ercan Topaca, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve çok sayıda davetli katıldı.

200 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Dünya pazarında coğrafi ürünler pazarı yaklaşık 200 milyar dolar büyüklüğe sahip. Bu anlamda, biz de şehrimizin ürünlerini daha geniş pazarlara ulaştırmak adına bu tanıtım fırsatını iyi bir şekilde değerlendirdik. Bundan sonraki süreçte, Kahramanmaraş’ın yerel ürünleri küresel pazarlarda daha fazla yer alacaktır. İş dünyamızın bu alanlarda yatırım yaparak hem ürünlerin gelişimine katkı sağlayacağına hem de şehir ekonomisinin büyümesine ciddi bir destek olacağına inanıyorum.

TOBB 73. GENEL KURULU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, 1,5 milyon üyesi ile Türk iş dünyasının en büyük çatı kuruluşudur. Ekonomi politikası ve özel sektörün dünyaya entegrasyonu bakımından çok önemli bir misyona sahiptir. Malumlarınız, iki gün önce, Tobb’un 73. Genel Kurulu yapıldı ve biz de, hem delege bazında hem de yönetim kurulumuzla şehrimizi bu genel kurulda temsil ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen bu genel kurula TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliği yaptı.

HİZMET ŞEREF BELGESİ VE PLAKET TÖRENİ

TOBB Delegesi olarak 10 ve 20 yılını dolduranlara, son seçimlerden bu yana ahirete intikal eden oda ve borsa başkanlarının ailelerine ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde başkanlık yapmış olan Ali Coşkun’a Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Edildi. Bu Törene de Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, Milletvekilleri ve TOBB Delegeleri katıldı.

MORALİ YÜKSEK BİR İŞ DÜNYASINA İHTİYACIMIZ VAR

Ülkemiz ekonomisinin, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra moral-motivasyon bakımından birlik ve beraberliğini güçlendiren bir iş dünyasına çok ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Zirve niteliğindeki bu toplantıların ‘istişare etme, karar verme’ açısından hem siyaset hem de yatırımcı için çok önemli olduğunu düşünüyorum.

DOĞU AKDENİZ TİCARET MERKEZİ PROJESİ

Şehrimizin ticaret ve özellikle ihracatını güçlendirecek bir projeyi sunmak istiyorum. Doğu Akdeniz Ticaret Merkezi Projesi. İlimiz ticari hayatına yeni bir soluk getireceği inancı ile hedeflediğimiz fuar, kongre ve ticaret merkezi, Kahramanmaraş’ın global piyasalara açılmasında ve fuar-kongre kültür ve turizminin geliştirilmesinde çok önemli katkı sağlayacaktır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ile müşterek yürüteceğiz bu projeyi. Allah nasip eder, bu projeyi tamamlarsak şehrimize çok önemli bir eser kazandırmış olacağız. Uzun yıllar bu şehrin ekonomisine katkı sağlayacak bir yapıyı oluşturmuş olacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.