Ilıca İmam Hatip’te ilk aşure şehitler için

Ilıca İmam Hatip’te ilk aşure şehitler için
Onikişubat Belediyesi’nin Ilıca’da yapmış olduğu ve eğitime bu yıl açılan Ilıca İmam Hatip Ortaokulu, 15 Temmuz Şehitlerine Vefa ve Aşure programıyla ilk kez kapılarını vatandaşa açtı.

Onikişubat Belediyesi’nin Ilıca’da yapmış olduğu ve eğitime bu yıl açılan Ilıca İmam Hatip Ortaokulu, 15 Temmuz Şehitlerine Vefa ve Aşure programıyla ilk kez kapılarını vatandaşa açtı.

Onikişubat Belediyesi’nin Ilıca’da yapmış olduğu ve eğitime bu yıl açılan Ilıca İmam Hatip Ortaokulu ilk kez kapılarını vatandaşa açtı. İlk aşure kazanı şehitler için kaynadı. 15 Temmuz Şehitlerine Vefa ve Aşure temalı program oldukça geniş bir kalabalığa sahne oldu. 14 Ekim günü gerçekleştirilen program okulun çok amaçlı salonunda Ilıca ÇPAL Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Gürdeniz, Ilıca Şifa ve Ilıca Yeniyapan Camii İmam Hatipleri Ekrem Polat ve Hüseyin Sağer'in Kur’an tilaveti, Mevlid-i şerif okunması ve 15 Temmuz şehitleri için yapılan dualarıyla başladı. Okunan Kur’an ve Mevlid esnasında duygusal anlar yaşandı. Sonrasında yapılan duaya hep bir ağızdan Amin lerle eşlik edildi. Okul müdürü İbrahim Karalar kısa hoş geldiniz konuşmasında kalabalık misafir grubuna "İnşaallah daha sonra binlercesi yapılacak programların ilki olması anlamında bir tarihe tanıklık ettiklerini" belirterek misafirlere teşekkür etti. Asıl teşekkür ve minnet duygularını günümüzde bir “Kerbela” yaşanmasını canlarını vererek önleyen 15 Temmuz Şehitlerine sunduklarını belirten Karalar, ayrıca okulun yapımından dolayı Onikişubat Belediyesine ve Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e minnet duyduklarını belirtti.

Daha sonra misafirlere aşure ikramına geçildi. Programda Ilıca Yeniyapan Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencilerinin adeta ev sahibi gibi gayret etmesi de takdirle karşılandı. Ilıca bölgesindeki okul öğretmen ve idarecileri, Ilıca Jandarma Komutanlığı, Veliler, Ilıca Esnafı ve Ilıcada bulunan misafirlerin katıldığı program karşılıklı güzel dilek ve temennilerle yeni etkinliklerde buluşmak üzere sona erdi.

1-057.gif2-049.gif3-029.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.