Ilıca Yeniyapan İlk/Ortaokulundan Farklı 29 Ekim Kutlaması

Ilıca Yeniyapan İlk/Ortaokulundan Farklı 29 Ekim Kutlaması
Ilıca Yeniyapan İlk/Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük ilgi gördü.

Ilıca Yeniyapan İlk/Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen 29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük ilgi gördü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 91. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Ilıca’da da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Ilıca Yeniyapan İlk/Ortaokulu tarafından yapılan etkinlikler büyük ilgi gördü. Bir gün öncesinden başlayan etkinliklerde, 28 Ekim Salı günü öğleden sonra mahalle merkezinde tüm okul idarecilerinin de katılımıyla "Cumhuriyet ve Bayrak" yürüyüşü yapıldı. Gruplar halinde büyük bayraklar taşıyan ve ellerinde Cumhuriyetin anlam ve önemini ifade eden dövizler bulunan öğrencilerin oluşturduğu, idareci ve öğretmenlerinde eşlik ettiği yaklaşık 200 metrelik kortej  marşlar söyleyerek yürüdü. Korteje, Ilıca sakinleri ve esnaf tarafından alkışlarla destek verildi.

29 Ekim Çarşamba günü ise okul bahçesinde tören düzenlendi. Saat 09:00'da başlayan törene Ak Parti Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Cuma Karalar, Ilıca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Astsubay Serdar Ulun, Ilıca Muhtarı Kenan Kaydı, Ilıca ÇPL Müdür Vekili Ercan Boyraz, Ak Parti Ilıca Başkanı Talat Torun, Ilıca Korucu Başkanı Ekrem Karalar, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Okul Müdürü İbrahim Karalar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Karalar yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kazanımlarına dikkat çekerek katılımcılara törene gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Öğrencilerin günün anlam ve önemini ifade eden şiirler okumasıyla devam eden program çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi. 

img_5537.jpgimg_5637.jpgimg_5594.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.