İlk grup toplantısında önemli mesajlar verdi

İlk grup toplantısında önemli mesajlar verdi
AK Parti Meclis Grubuna hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, "terör ve paralel yapıyla mücadele" ile "yeni anayasa ve başkanlık sistemi" konularında önemli...

AK Parti Meclis Grubuna hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, "terör ve paralel yapıyla mücadele" ile "yeni anayasa ve başkanlık sistemi" konularında önemli mesajlar verdi.

Yeni hükümette yer alan isimleri açıklar açıklamaz ayağının tozuyla Meclis'e geçen Başbakan Binali Yıldırım, ilk grup toplantısına da çıktı. Uzun süreli tezahüratlar dolayısıyla konuşmasını sürdüremeyen Yıldırım, esprili kişiliğini burada da göstererek, "Yine sesim arıza moduna geçiyor, onun için biraz bana müsaade edin, 10 dakika meramımı anlatayım, sonra istediğiniz kadar coşmakta serbestsiniz" dedi.

Çiçeği burnunda başbakanın gündeminde ilk sırada terörle mücadele vardı. Yıldırım, terör operasyonlarının ne kadar süre devam edeceği sorusuna 3 maddeyle yanıt verdi. Başbakan, "Bir; kanlı terör örgütü sivillerimize karşı, silahlı saldırıları tamamen sonlandırıncaya kadar devam edecek. İki; kanlı terör örgütü güvenlik güçlerimize silahlı saldırısını durduruncaya kadar devam edecek. Üç; mutlak suretle vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar devam edecek. Silahların yok olup kaldırılmasına kadar devam edecek" diye konuştu.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE

Başbakan Yıldırım, yeni dönemde paralel yapıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini de belirterek, "Devlet içinde devlet kurmaya heveslenen, güvenlik güçlerimizin, eğitim camialarımızın, cemaatlerimizin içine sızarak paralel bir yapılanma oluşturan, paralel örgüte karşı da mücadelemiz hiç ama hiç kararlılıktan, taviz vermeden devam edecek. Şunu herkes bilsin, kimse Türkiye Cumhuriyeti'yle bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet vardır, tek vatan vardır, tek bayrak vardır, tek millet vardır. Gerisi fasaryadır" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

AK Parti Grubunun öncelikli işini de açıklayan Binali Yıldırım, "Seçimle işbaşına geçmiş Cumhurbaşkanımızın milletiyle ilişkindeki fiili durumuNU anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun en önemli işidir, boynunun borcudur. Bu sadece Cumhurbaşkanımızın meselesi değil, Türkiye Cumhuriyetinin gelecek meselesidir. 60, 80 darbeleriyle oluşan bu yeni Türkiye artık 2023 hedeflerine gidemez. Bu elbise, bu bedene dar geliyor. Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Milletin beklentisi olan, sizlerin her seçimdeki vaadiniz olan yeni anayasayı hep birlikte yapalım, bu şerefe, bu onura siz de ortak olun. Eğer her zamanki gibi ipe un sererseniz biz ne yapacağımızı biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.