İlk Kamuoyu Anketinden ilginç sonuçlar

İlk Kamuoyu Anketinden ilginç sonuçlar
Kahramanmaraş’ta kurulan Marpoll Kamuoyu araştırma şirketi ilk anketinde 62. Hükümeti sorguladı. Ankette ilginç sonuçlar çıktı. Vatandaş Davutoğlu’na emanetçi bakıyor

Kahramanmaraş’ta yeni Selim Işık tarafından kurulan Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi ilk anketinde 62. Hükümeti masaya yatırarak bununla ilgili sorular sordu.

30 Eylül Salı günü yapılan araştırma sonuçlarını Kahramanmaraş’ta görev yapan gazeteciler ile paylaşan Marpoll araştırma şirketi, bundan sonra her ay yerel ve ulusal konularda anket düzenleyerek kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Şirket 10 soru sorarak vatandaşın eğilimlerini analiz ederken ortaya çıkan sonuçların kısa özetini yönetim kurulu Başkanı Selim Işık şu şekilde izah etti.

“Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından 15–22 Eylül 2014 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin muhtelif bölgelerinde yapılan 62. Hükümet Beklenti Araştırması yüz yüze görüşme tekniğinden faydalanmak suretiyle 557 kişiye uygulanmıştır.

62. Hükümet Beklenti Araştırması Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin demografik yapısı göz önünde bulundurularak yapılmıştır. Bu araştırma Marpoll’un öz kaynaklarıyla yapılmış olup ve kamuoyunu aydınlatma amacı taşımaktadır.

653-092.jpg

Araştırmada Kahramanmaraş halkının Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan 62. Hükümet’e yönelik beklentiler ve kanaatler ölçülmek istenmiştir. Bilimsel araştırma yöntemleri ışığında ve alan uzmanı akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanan araştırma çarpıcı sonuçlar vermiştir.

Araştırmada Kahramanmaraş halkının 62. Hükümet’in ekonomi, yabancı devletlerle ilişkiler, Türk demokrasisinin gelişimine katkısı, sağlık, yeni anayasa yapımı konusunda çalışmalar alanında güçlü bir güven ve beklenti içerisinde olduğu görülmüştür. Ayrıca Sayın Davutoğlu’nun Recep Tayyip Erdoğan kadar başarılı olacağına inananların oranı %43,8 olarak saptanmıştır.  Bu araştırmanın en çarpıcı sonuçlarından biri de Başbakan Davutoğlu’nun Sayın Erdoğan kadar başarılı olup olamayacağına ilişkin sorunun cevaplarında yatmaktadır. 10 başlıktan oluşan bu araştırmada kararsızların en yüksek (%23,2) olduğu bölüm Sayın Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar başarılı olup olmayacağına ilişkin başlıktır.

Sayın Davutoğlu’nun selefi Erdoğan kadar başarılı olamayacağını düşünenler ise % 46,5. Başbakan Davutoğlu’nun emanetçi gibi davranıp davranmayacağı konusunda oranlar başabaş gidiyor. Halkımızın %44’ü emanetçi gibi davranacağını, diğer %44’ü ise emanetçi gibi davranmayacağını düşünüyor. Kahramanmaraşlıların yarısından fazlası (%53,5) Adalet ve Kalkınma Partisi’nin önümüzdeki milletvekilleri seçimlerinde oylarının azalacağını beklemektedir.

654-277.jpg

Araştırmanın en çarpıcı sonuçları ise 62. Hükümet ile Kahramanmaraş ilişkileri bağlamında ortaya çıkmıştır. Buna göre Kahramanmaraş halkının %45,9’luk kesimi bu dönemde Kahramanmaraş’a yapılacak yatırımların artmasını beklemedikleri, %74’ünün kurulan 62. Hükümet’te Kahramanmaraş’tan seçilen bir milletvekilinin bakan olmasını bekledikleri saptanmıştır. Araştırmanın en önemli sonuçlardan biri de Kahramanmaraş halkının 62. Hükümet döneminde sağlık politikaları ve uygulamaları konusunda %75,2’lik bir rekor oran ile başarı göstereceğine olan beklentidir” dedi.

655-543.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.