"İlk maçta ciddi bir avantaj yakaladık"

"İlk maçta ciddi bir avantaj yakaladık"
Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisar Belediyespor'u mağlup ettikleri maç sonrası yaptığı açıklamada, "Böyle...

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisar Belediyespor'u mağlup ettikleri maç sonrası yaptığı açıklamada, "Böyle bir zeminde ikinci yarıda geriden gelip oyunu galibiyetle kapamak bizim için son derece önemli" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Galatasaray Manisa 19 Mayıs Stadı'nda konuk olduğu Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek, rövanş maçı öncesi avantajlı bir skor elde etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, "İlk etapta galibiyet bizim adımıza son derece güzel. Özellikle dışarıda almak. Bu galibiyetin futbol oynanabilir zeminde izleyen seyirciler için daha keyifli bir 90 dakika olarak geçmesini temenni ediyordum. Yani çok yazık. Böyle bir zeminde futbolcuların oynamak mecburiyetinde kalması esasen futbolun keyfini kaçıran birinci hadise. Böyle bir zeminde ikinci yarıda geriden gelip oyunu galibiyetle kapamak bizim için son derece başarılı. Futbol keyfi vardır. Bu bizim için ne kadar geçerliyse her takım için aynıdır. Bu durum maçın önüne geçti. Bu ülkemiz adına yazık. Onun dışında ilk maçta ciddi bir avantaj yakaladık. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Bundan sonra hedefleri belli olan bir takımız. Kupada tüm mücadelemizi ortaya koyacağız" dedi.

"İŞİMİZİN ZOR OLDUĞU BİR GERÇEK"

Galatasaray'da ofansif anlamda yaşanan sıkıntılara nasıl çözüm bulunacağı ile ilgili soruyu yanıtlayan Denizli, "Pozisyon bulmaya çalışıyoruz. Mevcut kadromuzun, bütün futbolcularımızın bu takımın başarısı için belli fedakarlıklar yapacağını biliyorum. Bu pozisyon değişikliğiyle olur, oyun formatındaki değişiklikle olur. Yani içinde bulunduğumuz durum zor bir tablo. Bir anda 3 tane hücum bölgesinde oynayan futbolcumuzun takımdan ayrı kalması bizim adımıza üzücü. Bunu futbolcularımla aşmak için her şeyi yapacağız. Oyun şeklimizi, anlayışımızı, profilimizi değiştireceğiz ama mutlaka üstesinden gelmek mecburiyetindeyiz. İşimizin zor olduğu bir gerçek" diye konuştu.

AKHİSAR BELEDİYESPOR CEPHESİ

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'a mağlup oldukları maç sonrası yaptığı açıklamada, "Talihsiz bir golle skor 1-1 olunca, biraz takım dağılma yaşadı" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Akhisar Belediyespor, sahasında ağırladığı Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, "Kupa iki ayaklı bir maç. İlk periyotu kaybettik, üzgünüz. Rüzgarın, sahanın şartları belliydi. Biz de bunu hesaba katarak ona göre iki forvetle farklı yapıyla oyuna başladık. Golü bulmayı çok istedik. Onu planlamıştık. 1-0 öne geçebilirsek ikinci maç için avantajlı konuma geçebilirdik. Bu planımız tutu ama ondan sonra cevap vermede sorun yaşadık. 1-0'dan sonra Galatasaray tempoyu arttırıp öne fazla çıkınca bizde defansta kaldık. Bu bizi hataya itti. Geride kabullenmeyi oyuncu değişikliğiyle kabul etmek istedik. Bu hamlemizde çok fazla tutmadı. Talihsiz bir golle 1-1 olunca biraz takım dağılma yaşadı. İki dakika sonra ikinci gol gelince bizim için handikaplı skor ortaya çıktı. Gösterilen performans ve rakibin kalitesine göre oyuncularımı kutluyorum. Galatasaray'ı da ilk ayak için kutluyorum. İkinci ayakta kazanmak için sahada olacağız. Çocuklar ellerinden geleni yaptı" dedi.

"İlk maçta ciddi bir avantaj yakaladık"

"İlk maçta ciddi bir avantaj yakaladık"

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.