İlkadım’dan Atık Eğitimi

İlkadım’dan Atık Eğitimi
İlkadım Belediyesi sağlık çalışanlarını “atık yönetimi” hakkında bilgilendirdi.

- İlkadım Belediyesi sağlık çalışanlarını “atık yönetimi” hakkında bilgilendirdi.

Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü tarafından yapılan eğitim toplantısında sağlık personeline ambalaj atıkları konusunda detaylı bilgi verildi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından koordine edilen “Atık Yönetimi” konulu eğitim konferansı İlkadım Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Müdürü Dr. Köksal Sarıcaoğlu tarafından Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği toplantı salonunda yapıldı. Eğitim programında tüm sağlık kuruluşlarına ambalaj atıkları konusunda ve belediye tarafından uygulanan ambalaj atıkları toplama sistemi hakkında bilgiler verdi ve katılımcıların sorularını cevapladı.

Sarıcaoğlu konuşmasında, “Belediyemiz tüm ambalaj atığı üreticilerinden çöpten ayrı olarak biriktirdikleri ambalaj atıklarını özel olarak giydirilmiş ve kimliklendirilmiş kişiler ve araçlar aracılığı ile toplamaktadır. Tüm ambalaj atığı üreticileri bu atıklarını bedelsiz olarak belediyemizi ambalaj atığı toplama sistemine vermesi yasal zorunluluktur. Ambalaj atıklarını verenler atık alındı formalarını bizden istemelidirler. Çünkü biz sizi bu formları kontrol ederek denetleyeceğiz” dedi.

Ayrıca eğitim programında sağlık kuruluşlarının sisteme entegrasyonunda daha önce karşılaştığı ve karşılaşması muhtemel olan problemler ortaya konuldu, sağlık kuruluşları bu problemler hakkında önceden bilgilendirildi. İlkadım Belediyesi ambalaj atıkları toplama sistemine entegre olmayan sağlık kuruluşlarının sisteme entegre olmaları konusunda belediye tarafından uyarıldı.

Toplantıya İlkadım Belediyesi adına ambalaj toplama konusunda yetkili firma da katıldı.

İLKADIM’DAN ATIK EĞİTİMİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.