İlkadım’dan Vatandaşa Özel Hizmet

İlkadım’dan Vatandaşa Özel Hizmet
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Komşu iftarları kapsamında vakumlu otomatik paketleme makinesiyle hijyenik bir ortamda özel bir kutuda servis edilen yemekler, sıra bekleme sıkıntısı olmadan mas...

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Komşu iftarları kapsamında vakumlu otomatik paketleme makinesiyle hijyenik bir ortamda özel bir kutuda servis edilen yemekler, sıra bekleme sıkıntısı olmadan masalarda hazır bir şekilde bulunuyor" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bahçelievler, İstasyon ve Kılıçdede Mahallesi sakinleri ile 56’lar Hacıvahide Hatun Camii önündeki sokakta iftar yaptı. İftar öncesi sokağa kurulan masaları erkenden dolduran vatandaşlarla kucaklaşan Başkan Erdoğan Tok, komşu iftarlarının mahiyeti ve manası itibariyle kardeş iftarlarına dönüştüğünü ifade etti.

ZENGİN-FAKİR AYNI SOFRADA

Komşu iftarlarını tüm mahalle halkını aynı sofrada bir araya getirmek üzere başlattıklarını kaydeden Tok, “Her akşam bir mahallemizde komşu iftar uygulamasıyla zengin-fakir bütün mahalle halkını bir çatı altında topluyor ve birlik ve beraberliği sağlıyoruz. Mahalleli ile belediye arasındaki iletişimi arttırıyoruz. Gayemiz; muhtarı, imamı, vatandaşı bir araya getirip konuşup dertleşmek" dedi.

SIRA BEKLEME YOK

Her kuşaktan insanın aynı ortamda bulunduğu iftar sofrasında toplumsal yapının temel taşı olan aileyi oluşturduklarını vurgulayan Başkan Erdoğan Tok, “Biz belediye olarak geçen sene başlattığımız özel paketler halinde halkımıza sunduğumuz iftar yemeği uygulamamız İlkadımlılardan da büyük beğeni topladı. Vakumlu otomatik paketleme makinesiyle hijyenik bir ortamda paketlenen yemekler termos yemek kaplarıyla uzun süre boyunca sıcaklığını koruyor. Tatlısından çorbasına tüm yiyeceklerin özel bir kutuda servis edilmesinin yanında, sıra bekleme sıkıntısı olmadan masalarda hazır bir şekilde bulunuyor. Bu uygulamamız sayesinde vatandaşlarımız iftar yemeğini alırken kuyrukta beklemiyor. Vatandaşımız, orucunu açmak için sıra beklemeden ezanın okunmasını bekliyor" diye konuştu.

TOK’TAN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ZULÜME TEPKİ

Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik yapılan zulme tepki gösteren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, dünyanın Gazze, Mısır, Irak, Suriye, Arakan, ve Eritre’de yapılan teröre sessiz kaldığı gibi Doğu Türkistan’da yaşananları da görmezden geldiğini ve katliamlar karşısında kılını dahi kıpırdatmadığını vurguladı. Çin’in Doğu Türkistan’a yönelik katliamlarının kabul edilemez bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan Tok, yeryüzünde huzur ve barış ortamının inşa edilmesinin dünya üzerinde akan Müslüman kanının durmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Gönül Sohbetleri ve Kur’an Ziyafetleri kapsamında önceki akşam Kılıç Dede Camisi’nde yapılan programda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal ‘oruç, başörtüsü ve içki’ konulularında sohbet verdi. Teravih namazının ardından vatandaşlara ücretsiz şerbet ve lokum dağıtıldı. Tok daha sonra Kılıç Dede Türbesi’nde dua etti.

İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI ERDOĞAN TOK.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.