İlköğretim Okulunda İstiklal Marşı İçin Dev Koro Oluşturdular

İlköğretim Okulunda İstiklal Marşı İçin Dev Koro Oluşturdular
Antalya’da Kocademir Ortaokulu öğrencileri her pazartesi 110 öğrencinin müzik aletleriyle seslendirdiği İstiklal Marşı’nı canlı okuyarak yeni haftaya başlıyor. Okul Müdürü Tolga Çakmaklı amaçlarının ö...

Antalya’da Kocademir Ortaokulu öğrencileri her pazartesi 110 öğrencinin müzik aletleriyle seslendirdiği İstiklal Marşı’nı canlı okuyarak yeni haftaya başlıyor. Okul Müdürü Tolga Çakmaklı amaçlarının öğrencilerin milli ve manevi duygularının pekiştirilmesi olduğunu belirtirken Müzik Öğretmeni Ramazan Duran ise korodaki öğrencilerin tamamının derslerinde çok başarılı olduğunu söyledi.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi’nde bulunan 43 yıllık Kocademir Ortaokulu, haftaya canlı olarak okunan İstikal Marşı ile başlıyor. 600 öğrencinin eğitim öğretim aldığı Kocademir Ortaokulu’nun 110 öğrenciden oluşan çok sesli müzik korosu her pazartesi canlı olarak İstiklal Marşı’nın hem seslendirip hem de okuyor.

KOROYA ÖZEL KIYAFET

Sabah erken saatlerde okul bahçesine sıralanan öğrenciler, canlı olarak seslendirilen İstikal Marşı’nı hep bir ağızdan okuyor. "Kocademir Ortaokulu Orkestrası" kendileri için özel hazırlanan yeleklerini giyerek okul girişinde yerini alıyor. Müziğe özel ilgisi olan ve yetenekleri doğrultusunda gitar, melodika, keman, basgitar, org, davul, zil, trampet ve nefesli sazlardan oluşan "Kocademir Ortaokulu Orkestrası", İstiklal Marşı’nı seslendirmesiyle Türk Bayrağı göndere çekiliyor.

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ KORONUN SAYISINI ARTTIRDI

4 yıldır her pazartesi İstiklal Marşı’nı canlı okuyan Kocademir Ortaokulu Orkestrası’nın ilk başlarda 50 civarı olan sayı öğrencilerin yoğun ilgisiyle bugün 100’ün üzerine çıktı. Koroda görev alan öğrenciler, İstiklal Marşı’nı canlı müzik eşliğinde okumanın güzel bir duygu olduğunu söyledi.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN MİLLİ VE MANEVİ DUYGULARINI PEKİŞTİRMEK”

Öğrencilerin boş vakitlerini müzikle ilgilenerek geçirmelerinin olumlu yönlerinin olduğunu belirten Kocademir Ortaokul Müdürü Tolga Çakmaklı, “Buradaki amacımız öğrencilerin milli ve manevi duygularını biraz daha pekiştirmek. Öğrencilerimiz haftaya bu şekilde bir hazırlıkla hem de İstiklal Marşı’mızı en güzel şekilde okumamıza katkı sağlıyorlar. Öğrencilerimizin boş kaan vakitlerini verimli geçirmelerini hedefliyoruz. Öğrencilerimiz boş vakitlerini bir müzik aletiyle uğraşarak daha verimli geçiriyor” dedi.

“KORODAKİ ÖĞRENCİLERİN HEPSİ TAKDİRLİK”

Ortaokul Müzik Öğretmeni Ramazan Duran ise öğrencilerin yoğun ilgisiyle sayının arttığını söyledi. Korodaki öğrencilerin derslerinde de başarılı olduğunu ifade eden Duran, “Koromuzda 110 öğrencimiz var. Gittikçe de bu sayı artıyor. Amacımız hem öğrencilerin milli duygularının pekişmesini sağlamak hem de öğrencinin özgüvenini arttırmak. Korodaki öğrenciler diğerlerine de örnek oluyor. İlerleyen günlerde büyük bir pop müzik korosu oluşturmak için çalışıyoruz. Orkestanın öğrencilerin derslerinede olumlu etkileri var. Orkestrada görev alan öğrencilerin hepsi başarılı ve takdirlik öğrenci” diye konuştu.

Öğrenciler İstiklal Marşı töreninin ardından sırayla sınıflarına geçti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.