İmamdan İlginç Spor Sahası

İmamdan İlginç Spor Sahası
Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Oruçbey Köyü imamı gençleri cemaate kazandırmak için cami bahçesine kendi eliyle eski reklam panosundan basketbol potası, ayakkabı iplerinden voleybol filesi, kalaslardan da tenis masası yaptı.

- Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Oruçbey Köyü imamı gençleri cemaate kazandırmak için cami bahçesine kendi eliyle eski reklam panosundan basketbol potası, ayakkabı iplerinden voleybol filesi, kalaslardan da tenis masası yaptı.

İlçeye bağlı Oruçbey Köyü Hacılar Camii'nde 3 yıldır imam olarak görev yapan Kerem Başkan, gençleri de cami cemaatine kazandırmak için cami bahçesine kendi imkanlarıyla ilginç bir spor sahası yaptı. Önce engebeli olan cami bahçesini düz bir alana çeviren imam Kerem Başkan, daha sonra atıl durumdaki metal bir reklam panosunu düzenleyerek basketbol potası haline getirdi.

Potayı ahşap bir kalasla bahçeye diken imam ardından da ayakkabı ipleri ile voleybol filesi ördü. Ördüğü fileyi de yine kalaslar yardımıyla cami bahçesine diken Kerem Başkan, bu sayede bir basketbol ve bir de voleybol sahası oluşturdu. Bununla da yetinmeyen İmam Kerem Başkan, bir de masa tenisi masası yaparak onu da caminin bodrumuna koydu.

Tüm bunları yaparken amacının Kuran kursuna gelen çocukları sporla tanıştırmak ve cami cemaatine gençleri de kazandırmak olduğunu belirten İmam Kerem Başkan, “Yaz Kuran kursu düzenledim, çocuklar ders arasında basketbol ve voleybol oynadı. Bazen de kurs bitimi yaklaşık 1 saat etkinlik yaptık. Daha önceki kursa gelen öğrenci sayım azken spor kompleksi kurduktan sonra sayımız arttı. Hatta büyükler bile rağbet gösterdi, çevre köylerden bile gelenler oldu” dedi.

İMAMDAN İLGİNÇ SPOR SAHASI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.