İmralı üzerinde keşif uçuşu

İmralı üzerinde keşif uçuşu
15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kararıyla birlikte karadan, denizden ve havadan tedbirler artırıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kararıyla birlikte karadan, denizden ve havadan tedbirler artırıldı. Son bir haftadır İmralı, Mudanya, Armutlu üçgeninde 5 tane insansız hava aracı gece boyunca keşif uçuşu yapıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ terör örgütü mensuplarının terör örgütü PKK/KCK üyelerini provake ederek halkla karşı karşıya getirmek amacıyla İmralı ve HDP'ye saldırı planladığı yönünde istihbarat bulunduğu konusunda 81 ilin emniyet müdürlüklerini uyarmasının ardından İmralı Adası'na havadan, denizden ve karadan gidiş güzergahları üzerinde güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Bursa şehir merkezinde vatandaşlar tarafından heyecana sebep olan 5 insansız hava aracı da dün gece Mudanya, Gemlik ve İmralı hattında 2 saat boyunca keşif uçuşu yaptı. Özellikle havanın kararmasıyla birlikte ortaya çıkan insansız hava araçları, bölgede herhangi bir yasa dışı hareket olup olmadığını araştırıyor. Işıklarını yakarak bu güzergahta devriye görevi yapan insansız hava araçlarının çektiği görüntüleri anlık olarak komuta merkezine ulaştırdığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde de Bursa kent merkezinde uçuş gerçekleştiren insansız hava araçları vatandaşlar arasında heyecana sebep olmuş, Bursa Valisi İzzettin Küçük bu uçan cisimlerin drone olduğunu, paralel yapıya yakın kişilerin vatandaşları tedirgin etmek için uçurduğunu söylemişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.