İmyo’da Mobilya Atölyesi Hizmete Açıldı

İmyo’da Mobilya Atölyesi Hizmete Açıldı
Çilek Mobilya tarafından Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon Bölümü için yapılan atölye hizmete açıldı.Tütün depolarından biri Çilek Mobilya tarafından restore edilerek a...

Çilek Mobilya tarafından Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon Bölümü için yapılan atölye hizmete açıldı.

Tütün depolarından biri Çilek Mobilya tarafından restore edilerek atölye haline dönüştürüldü. Açılış töreninde konuşan eski İMYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, “İki binin üzerinde öğrencimiz var. 6 bin metre kare kapalı alanda, 3 bin metrekarelik atölyelerde eğitim veriyoruz. İnegöl’de programlarımız yüzde 95’in üzerinde dolu. İnegöl için memnuniyet verici bir durum. Bunun bu duruma gelmesi için gerekli önlemleri aldık. Mobilya bölümü öğrencileri okulu bırakıyordu. Sanayi iş birliğiyle öğrencilerimizi kazandık. Kendi firmalarında öğrencilerimize staj yapma imkanı da sağladılar. Bu destekler yokken öğrencilerin yüzde 70’i okulu bırakıyordu” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Bir ticaret erbabı olarak çok mutlu oldum. Eğitim öğretim hayatına ciddi katkısı olacak yatırımlar. Bu ülkenin ciddi beyin gücüne ihtiyacı var. Mobilya sektöründe İnegöl’de 35 bin civarında çalışan var. Mobilya istihdam dostu bir sektör. Bu çalışmalar birkaç sene sonra etkisini gösterecek. MÜSİAD’ın projesi var, biz de destekliyoruz. Mobilya sektöründe asgari ücretle çalışan yok, yüzde biri geçmez. Bana göre çok hayırlı, çok bereketli, çok keyif bir sektördesiniz. İnegöl’ün geçen seneki mobilya ihracat rakamı 350 milyon dolar. 1 milyar dolar hedefimiz var. Günün şartlarına uygun mobilyalar üreterek 8-10 milyar dolarları yakalarız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan atölye gezilerek incelendi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.