İmzalar atıldı

İmzalar atıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile işbirliği...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile işbirliği protokolü imzaladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında işbirliği protokolü imzaladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile bir araya geldi. Çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında işbirliğini kapsayan imza töreninde Bakan Soylu, yeni Türkiye yolunda yapılan çalışmalardan bahsetti. İşbirliği anlaşmasının birçok meselenin çözümüne yol açacağını belirten Soylu, "İşbirliği anlaşmasının iki ülke arasında özellikle hem çalışma hem sosyal güvenlik hem de istihdam alanında iyi bir başlangıç olacağını ve bugüne kadar bazen akamete uğramış çeşitli vesilelerle önümüzde duran birçok meselenin çözümünde rol oynayacağına inanıyoruz. Yaklaşık 16 yıldır daha önce düştüğümüz ve kalktığımız ama 16 yıldan beri sürekli bir ivmeyle beraber yükselttiğimiz ve her birinden büyük tecrübeler elde ettiğimiz bir süreçten geçiyoruz. Biz bu süreci canımızın bir parçası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile en üst seviyede paylaşmak istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, protokolün iki ülke arasında imzalanan ne ilk ne de son protokol olduğunu anımsatarak, "Bugün iki ülke arasındaki bu protokolle anavatanın tecrübelerinden ne kadar faydalanabilirsek, ülkemizde o kadar doğru işler yapma yolunda ciddi adımlarla ilerleriz. Bu imzalayacağımız protokol ne benim ne de Sayın Bakanın imzalayacağı ilk protokol değildir, son da olmayacaktır. Burada ortak bir hedefimiz var. İnsanımıza daha doğruyu, daha güzeli ve en iyiyi götürme adına sosyal güvenlik alanında ortak olarak yapacağımız bu çalışma, en iyi tecrübeleri paylaşabilmeyi içerecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.