İnatla Hayata Tutunuyor

İnatla Hayata Tutunuyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bir çam ağacının yaşama tutunma mücadelesi görenleri hayretler içinde bırakıyor.Ayvalık’ta Hamdibey Mahallesi’nden, Yenimahalle’ye giden beton yolun hemen sağ tarafında...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bir çam ağacının yaşama tutunma mücadelesi görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Ayvalık’ta Hamdibey Mahallesi’nden, Yenimahalle’ye giden beton yolun hemen sağ tarafında büyük bir kayanın üzerinde yetişen çam ağacı, üzerinde bulunduğu kayanın ortasından çatlaması nedeniyle askıda kalarak yaşam savaşı veriyor.

Tortul kayanın yağmur ve küçük zelzelelerle çatlaması sonucunda, her yıl büyüyen çam ağacının köklerinin de uzamasıyla çatlağın büyümesiyle her an kopacakmış gibi görünen çam ağacının yaşama tutunma savaşı ise yoldan yaya veya araçlarıyla geçen vatandaşlarla ibretle karşılanıyor.

Bir çam ağacının bile en zor koşullarda hayata sıkı sıkıya sarılmasının, en ufak bir zorlukla karşılaşan bir çok insanın, zorluklarla mücadele yerine intiharı seçerek yaşamdan vazgeçtiğini belirten vatandaşlar; genç çam ağacının her türlü zorluğa rağmen hayata tutunarak, dallarında cıvıldayan kuşlara ev sahipliği yaparak, etrafına gölge yayıp, geceleri de fotosentez yoluyla karbondioksiti, oksijene çevirerek insanlığa hizmet etmesinin ise son derece anlamlı olduğunu vurguluyorlar.

BALIKESİR’İN AYVALIK İLÇESİNDE, BİR ÇAM AĞACININ YAŞAMA TUTUNMA MÜCADELESİ GÖRENLERİ HAYRETLER İÇİNDE BIRAKIYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.