İnegöl’de Bisikletler İçin Park Alanları

İnegöl’de Bisikletler İçin Park Alanları
İnegöl Belediyesi, 2 Şubat tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan kaldırım işgali kararı kapsamında, bisiklet sürücülerinin park yapmalarının önüne geçmek için çeşitli noktalara park alanları oluştu...

İnegöl Belediyesi, 2 Şubat tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan kaldırım işgali kararı kapsamında, bisiklet sürücülerinin park yapmalarının önüne geçmek için çeşitli noktalara park alanları oluşturuldu.

Atatürk Bulvarı üzeri AK Parti İnegöl İlçe binası, önündeki bisiklet park alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Bilindiği üzere İnegöl düz bir ovada yerleşim birimi. Bundan dolayı vatandaşlarımızın büyük bir bölümü de ulaşım aracı olarak genelde bisikleti tercih ediyor. İlçemizde bisikletinde ulaşım araçlarında önemli bir yeri olduğu malumdur. Şehrimizde bisiklet sadece spor amacıyla değil, aynı zamanda ulaşım aracı olarak kullanılmaktadır. Yıllardır kontrolsüz ve düzensiz bir şekilde bırakılan bisikletlerin görüntü kirliliği yanında, vatandaşlarında rahat hareket edememesine sebebiyet verdiğini biliyoruz. Zaman zaman kaldırım üzerine veya kenarına park edilerek görüntü kirliliği oluşturan bisikletleri görüyoruz” dedi.

Taban, “Belediye zabıta ekiplerimizce belirlenen 17 noktaya belediyemiz atölyesinde üretilen bisiklet park yerlerinin montajı çalışmalarına başlanılmıştır. Atölyemizde üretimi yapılan 3 metre uzunluğundaki bisiklet park yerleri belirlenen alanlara konulacaktır. Belediye olarak bisiklet ve motosiklet kullanan vatandaşlarımızdan bisiklet ve motosikletleri için bu park alanlarını kullanmalarını özellikle istiyoruz. Bu uygulamanın ilk örneğini de bugün burada gerçekleştiriyoruz. Bu alanda başlattığımız bisiklet parklarımızla daha kontrollü ve sağlıklı bir park yeri oluşturup, hem görüntü kirliliğini önleyecek hem de vatandaşımızın kaldırımlarda daha rahat hareket etmesini sağlamış olacağız” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.