İnşaat Kazısında Bin Yıllık Mezar Bulundu

İnşaat Kazısında Bin Yıllık Mezar Bulundu
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde inşaat kazısı sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen yaklaşık bin yıllık tarihi mezar ve kemikler bulundu.Bağçeşme Mahallesi Ali Osman Topal Stadı mevkiinde yur...

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde inşaat kazısı sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen yaklaşık bin yıllık tarihi mezar ve kemikler bulundu.

Bağçeşme Mahallesi Ali Osman Topal Stadı mevkiinde yurt inşaatı için yapılan kazı çalışması sırasında, sandık tipi kapalı mezar ve insan kemikleri bulundu. Vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye gelen polis ekipleri olay yerinde detaylı incelemelerde bulunurken, Kocaeli Müze Müdürlüğü ekiplerine de haber verildi. Olay yerine gelen Kocaeli Müze Müdürlüğü görevlisi, tarihi mezarlıkta inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde, tarihi mezarlığın yaklaşık bin yıllık ve Bizans dönemine ait olduğu öne sürüldü. İnşaat alanının bir bölümünde çalışmalar durdurulurken, pazartesi günü uzman ekipler tarafından tarihi mezarlığın çevresinin kazılarak, detaylı incelemelerde bulunulacağı öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.