İnşaat Sektöründe İstihdam Azaldı

İnşaat Sektöründe İstihdam Azaldı
İnşaat sektöründe istihdam, inşaat çalışılan saat ve inşaat brüt ücret-maaş endeksi azaldı.

- İnşaat sektöründe istihdam, inşaat çalışılan saat ve inşaat brüt ücret-maaş endeksi azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı. Buna göre; inşaat sektöründe istihdam endeksi, inşaat çalışılan saat endeksi ve inşaat brüt ücret-maaş endeksi azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,5 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,9 oranında azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,3 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,5 oranında azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre değişmedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.